sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 22. luukku: Viime hetken lahjavinkki

Vieläkä on lahja jollekin henkilölle hankkimatta etkä todellakaan tiedä mitä voisit hommata? No tässäpä teille viime hetken idea, nimittäin itsetehty lahjakortti sekä itse askarreltu hieno sydänkirjekuori. Lahjakortti on helppo askarrella, koska se voi olla minkälainen vain. Tekstiksi voi kirjoittaa esimerkiksi: ''Tällä lahjakortilla olet oikeutettu saamaan...'' ja mitä sitten tahdotkaan antaa lahjaksi! Siivouskerta? Viisi kymmenen minuutin hartiahierontaa? Lastenhoitoa? Kynttiläillallinen? Se voi olla mitä vain! Itse tein pikkusiskolleni lahjakortin, jossa lupaan viedä hänet leffaan :) 

Ja sitten tuon suloisen kirjekuoren ohje. Paperina voi käyttää mita vaan, mutta niin ekologisena ihmisenä itse olen käyttänyt vain sanomalehteä. Jos sanomalehteä käyttää, niin kannattaa hieman katsoa mitä sivuilla lukee.


1. Leikkaa sydän haluamastasi paperista. Sydämen on oltava riittävän iso, jotta lahjakortti mahtuu sisälle.


2. Taita toinen puoli sisälle päin.


3. Ja sama homma toiselle puolelle.


4. Käännä taiteltu sydän ylösalaisin niin, että kärki osoittaa ylös. Taita alaosa ylös, josta muodostuu kirjekuoren tasku.


5. Nyt vain taitat kärjen alaspäin, jotta siihen muodostuu kuoren kansi.


6. Kannattaa hieman käyttää liimaa, jotta kuori pysyy kiinni eikä aukea taskun kohdalta miten sattuu. Ja tästä kuvasta myös huomaa miksi kannattaisi hieman katsella lehtien tekstejä ennen kuoren valmistamista. Tuskinpa kukaan haluaa kirjekuorta, jossa lukee syöpä tai muuta vastaavaa.

Ja näin on kuori valmis! Todella yksinkertaisesti saa kirjekuoren itse tehtyä :) Papereilla saa tottakai leikiteltyä, mutta tällä kertaa valmistin kuoren ilman turhia hienosteluja. Kiitos tästä ideasta muuten Maijoille, jotka opettivat tämän meidän ryhmälle ympäristö -ohjauksessa!
-Ellanoora


2 kommenttia :

  1. Aivan mielettömän ihana idea nuo lahjakortit, itse tuskastuin tänä vuonna niin paljon että päätin olla ostamatta yhtään mitään, mutta taitaapa kuitenkin perheenjäsenet saada lahjakortit ;) KIITOS tämän joulun pelastuksesta sulle, sait mut oikeesti tosi iloselle mielelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtava kuulla, sait myös mut todella hyvälle tuulelle sun kommentilla :)

      Poista