sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Koti Savonlinnasta - Check

Kesäkuun lopulla sain tosiaankin tiedon, että pääsen opiskelemaan luokanopettakaksi. Muutama vuosi onkin tehty töitä tämän asian eteen ja vihdoinkin saavutin sen mistä olen unelmoinut. Tottakai olen välivuosinani saanut paljon aikaiseksi ja koen ettei yksikään viidestä välivuodesta ole mennyt täysin hukkaan, mutta nyt on niin vapautunut tunne, kun pääsee ottamaan suuren ja tärkeän harppauksen kohti unelmaani. Saattaa kuulostaa hieman kliseiseltä, mutta olen aina halunnut opettajaksi, joten tämä kesä on ollut hyvin jännittävää aikaa, kun opiskelijaelämä alkaa lähenemään! Tosin edelleenkään en ihan ole kokonaaan sisäistänyt tätä opiskelupaikan saamista ja juuri muutama yö sitten näin unta, jossa soveltuvuuskokeet olivat vasta edessä. 

Ehkä kaikista jännitävintä tässä opiskeluiden alkamisessa on muutto uuteen kaupunkiin. Olen koko ikäni asunut Lahdessa, joten kaupungin vaihtaminen on samaan aikaan erittäin pelottavaa, mutta myös ihan tervetullut muutos. Savonlinnan asuntomarkkinat ovat todella huonot ja viimeisenä vaihtoehtona pidin huonomaineisia opiskelija-asuntoja, joten viimeiset viikot ovatkin mennyt toria, oikotietä sekä vuokraovea päivitellessä ja sopivaa asuntoa etsiessä.


Noin viikko sitten löysin kivan pienen yksiön, joka olisi valmiiksi kalustettu ja olisi ihan täydellinen minun tarpeisiini. Laitoin asunnosta viestiä ja saimme sovittua näytön tälle viikolle ja tiistaina minä ja Arto ajelimme kohti Savonlinnaa katsastamaan tätä asuntoa. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Asunto sijaitsee parin kilometrin päässä yliopistolta, ikkunoista on kaunis satamamaisema ja asunto oli sisustettu todella nätisti ja kotoisasti. Asunto on remontoitu 12 vuotta sitten, joten pinnat eivät ole uusinta uutta, mutta esimerkiksi ne kaksi tärkeintä, eli wc ja keittiö ovat kumminkin erittäin siistit. Vuokraemäntä esitteli asuntoa ja minun onnekseni lupasi vuokrata sen minulle! Ei muuta kuin vuokrasoppariin nimi alle ja suuri kivi vierähti siinä samalla pois sydämeltä.

Miksi kalustettu asunto? Jotkut saattavatkin tietää, että Savonlinnan kampus lakkautetaan kokonaan vuoden kuluttua, jolloin me kaikki siellä opiskelevat saamme suoran siirron Joensuuhun. Eli meillä on asiat vähän ikävästi, kun saamme viettää Savonlinnassa vain alle vuoden ja sen jälkeen kutsuu taas uusi kaupunki. Vuokra-asunnon etsintää vaikeutti myös se, kun minulla on tarvetta kodille vain alle vuodeksi, syyskuusta kesäkuuhun, kun ensi kesänä haluan taas olla Lahdessa töissä ennen Joensuuhun lähtöä. Parikin erittäin kivaa asuntoa kaatui tähän aikakysymykseen. Nyt kun sain nätisti kalustetun asunnon, niin minun ei tarvitse miettiä vaatteita, pyyhkeitä, lakanoita ja henkilökohtaisia tavaroitani lukuunottamatta asuntoon yhtikäs mitään, kun sieltä löytyy kaikkea astioista imuriin ja voin vasta Joensuun asuntoon ostaa kaikki tarvitsemani.


Monet ovat myös kyselleet, että mites Arto ja Olivia. Arto on jäämässä Lahteen työkuvioiden takia ja Olivian on helpompi olla Lahdessa, josta löytyy tarvittaessa lenkitys- ja hoitoapua paremmin kuin minulta Savonlinnasta. Ajattelin kirjoittaa myöhemmin syksyllä ajatuksia etäsuhteestamme, mutta sen voin sanoa, että olen yllättävän rauhallisin mielin. Tottakai jollakin tasolla jännittää, mutta tähän on valmistauduttu. Arto ja Olivia siis muuttavat meidän tavaroiden kanssa yksiöön tai kaksioon täällä Lahdessa ja minä yritän mahdollisimman ahkerasti vierailla täällä viikonloppuisin. Jouluna ja ensi kesänä on tosiaankin tarkoitus palata vanhalle työpaikalleni töihin, joten on kätevää, että täällä pääsee näppärästi asustelemaan. 

Kalustetun asunnon ansiosta tämä tuleva vuosi tulee helpottumaan suunnattomasti. Olisi ollut hirveää ostaa lyhyellä varoitusajalla uuteen kotiin kaikki tarpeellinen ja tehdä Arton kanssa jakoa tavaroista sekä tehdä pitkänmatkan muuttoa kahdesti vuoden sisään. Joensuussa sitten voi kunnolla panostaa asuntoon ja miettiä paremmin tavaroiden jakoa Arton kanssa, kun Joensuussa kumminkin vietetään neljä vuotta. Tottakai saatte tästä minun tulevasta valmiiksi kalustetusta pikkukodistanikin kuvia ja kerron enemmän uuden kaupungin kuvioista!


Kuulostaako suunnitelmat ulkopuolisen korvaan kuinka toivottomilta tai ouduilta? Vai onko näissä jokin järki :D Itse ainakin ajattelen, että minulla kävi todellinen tuuri uuden asuntoni suhteen!
-Ellanoora 

10 kommenttia :

 1. Todella hyvä että sait asunnon näinkin pian, varmasti melkoinen helpotus ja kalustettu asunto helpottaa myös etenkin kun edessä on vuoden päästä uudelleen muutto:D Odotan kovasti kuvia asunnostasi sekä tuota postausta jossa kerrot ajatuksesi etäsuhteesta.
  Oudolta ja vieraalta se pikkuisen kuulostaa omaan korvaan kun en ole ajatellut lähteväni opiskelemaan, enkä pystyisi jättämään kotikaupunkia kun perhe, mies ja työ:D Oot kyllä rohkea ja ihailen sinua kun tiedät mita haluat - siis jos on joku koulu ja työ mitä tietää haluavansa isona tehdä niin ehdottomasti toteuttamaan sitä unelmaa ♥ Mulla vaan on itsellä tällä hetkellä ihan toisenlaiset unelmat kuin opiskelu, mutta mielenkiinnolla seuraan kyllä muiden opiskeluelämää ja matkaa kohti unelmaansa 8) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista Kata ❤ Nyt voi alkaa valmistautumaan muihin asioihin, kun asunto on hommattu :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Viihdyt Savonlinnassa varmasti. Postauksia odotellessa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon että Savonlinna yllättää positiivisella tavalla :)

   Poista
 3. Vau oot tosi tyylikäs! <3 Ja otat upeita kuvia. :)

  nooraemiliaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Hei onnea tuhannesti vielä opiskelupaikasta - ja kämpästä! :-) Mahtava juttu!

  VastaaPoista
 5. Superisti tsemppiä tulevaan ja ihana, että koti löytyi ♥

  VastaaPoista