torstai 4. kesäkuuta 2015

Sinustako ripsitaiteilija?


Noin vuosi sitten hankin itselleni upeat volyymiripset ja ai että rakastin niitä. Enää ei tarvinnut aamulla tuhrata aikaa meikkaamiseen, kun silmät olivat näyttävät heti herättyä eikä meikkivoiteen ja kulmien laittamiseen mennyt montaakaan hetkeä. Noin kuukauden välein kävin huollattamassa räpsyttimeni ja elämäni oli helppoa jälleen neljän viikon ajan. Valitettavasti tämä ilo kesti minun osaltani vain puolisen vuotta, kun yhtäkkiä tajusin saavani allergiaoireita ripsistäni. Silmiä turvotti ja iho hilseili. Mua harmitti ja ärsytti niin paljon! Aluksi oireet olivat hyvin vähäisiä etten edes parina kertana huollon jälkeen tajunnut, että kyseessä saattaisi olla allergia. Joka kerta oireet kumminkin kasvoivat ja lopulta hälytyskellot alkoivat soimaan päässäni, että eihän tämä ole normaalia.
Puhuin tuolloin Kristan, Salon Volumen omistajan ja ripsientekijän, kanssa ja sain häneltä paljon tietoa ripsistä ja allergiasta, kun Krista oli itsekin allergisoitunut liimoille. Oli puhetta, että voisin kokeilla toisenlaista liimaa, jossa on käytetty eri lajin syanoakrylaattia kuin mille aloin reagoida, joten se ei välttämättä tauon jälkeen aiheuttaisi minulle oireita.. Innostuin ajatuksesta kovasti ja laitoin uudet ripset harkintaan, koska koin parhaaksi pitää ripsistä taukoa, vaikka kurjalta se tuntuikin. Joulusta asti olen ollut ilman ripsiä ja kypsytellyt ajatusta uusista volyymiräpsyistä. Ajattelin varaavani aikaa uudelle tekijälle keväällä, mutta maaliskuussa kampaajareissulla huomasin saavani jo allergiaoireita ainakin tummasta hiusväristä. Tämä hieman säikäytti minua ja laitoin itselleni hiusvärit pannaan ja ripsien ottamisen uudelleen miettimismyssyyn. Niin ikävä tilanne! 

Pikku hiljaa olen taas alkanut pohtimaan ripsien ottamista tai ainakin niiden testaamista. Täsmälleen samoihin aikoihin Salon Volumen Krista otti minuun yhteyttä ripsikoulutusasioissa. Hän kun ei voi enää itse tehdä ripsiä, niin hän on alkanut kouluttamaan uusia ripsentekijöitä! Eikä ihan miten tahansa, vaan huolella, perehdyttäen ja ajan kanssa tutustuttaen uudet tekijät ripsien ihmeelliseen maailmaan. Näin hän itse kertoo asiasta:


Mulle puhkesi ripsiliimoista astma. En tajunnut suojautua aineilta, koska en tiennyt niistä mitään. Tämä toimi kimmokkeena muuttaa liiketoimintaa, koska en itse halua luopua täysin ripsihommista. Asiakkaita en voi tehdä, koska ollessani liimahöyryn päällä omat silmäni käy polttelemaan ja vuotamaan, vaikka maski olisikin naamalla. Elokuussa menen työterveyslaitokselle altistuskokeisiin eli istun kahden viikon aikana liimojen kanssa kopperossa ja mitataan sydänkäyrää ja puhaltelen pef-mittariin. En koskaan saanut ripsiliimoista ihottumaa, mutta juuri leikkauksessa oltuani mulle laitettiin haavojen päälle sidokset, tuloksena jäätävä ihottuma. Syykin selvisi, että sidoksesta löytyi taikasana "akrylaatti". Kovin herkistyneenä oireilen siis myös niille akrylaattimuodoille, joille normaalisti ei reagoida, koska alkuperäinen allergeeni on niin vahva.

Koulutuksista; ensimmäisenä Suomessa ja ehkäpä koko maailmassa meillä opetetaan kemiaa reilusti. Jokaisen tuotteen ainesosat avataan, ja käydään läpi niiden merkitys ihan kansantajuisesti. Klassisten ripsien koulutus alkaa siten, että oppilas saa meidän itse tuottaman 20-sivuisen koulutuskansion etukäteen, ja voi rauhassa tutustua siihen. Sieltä löytyy kattavasti tietoa ripsienpidennysten historiasta aina itse asennukseen saakka, ripsien muotokieli eri silmänmalleihin, ripsilaadut, ainesosat, lainsäädäntö jnejne. Allergianäkökulma tuodaan vahvasti esille, sekä tekijän että asiakkaan roolista. 

Koulutus on kaksipäiväinen, joka alkaa teorioiden läpikäymisellä ja työvälineisiin tutustumisella. Esimerkiksi pinsettiotetta harjoitellaan pitkään. Ripsiä ei lähdetä heti laittamaan ihmiselle, vaan kaikessa rauhassa tekoripsiin, jotta ripsi saadaan oikeassa asennossa paikalleen. Tätä ennen harjoitellaan yhden oman ripsen erottelua, joka monelle on se vaikein juttu alkuun. Ensimmäisestä päivästä yleensä viimeinen tunti käytetään ripsien liimaamiseen. Määrällä ei ole väliä, vaan pyritään siihen että jokainen asennettu ripsi tulee asennettua oikein: asennuskulma, tyvi napakasti kiinni, sopiva määrä liimaa ja oikea annostelutapa. Seuraavana päivänä, kun kaikki tieto ja uudet otteet on saanut rauhassa muhia yön yli, aloitetaan oppilaan mallille ripsipidennysten teko.

Yleensä koulutuksessa oppilas on tehnyt ripset valmiiksi n.3-4:ssä tunnissa, ja se kertoo siitä, että alun kuivaharjoittelu kantaa hedelmää, ja se, että kouluttaja on koko ajan vieressä katsomassa ja ohjaamassa työskentelyä. (Itse sain alkuperäisessä koulutuksessani 6h aikana noin kahdeksan ripseä paikalleen, kouluttaja näytti n.10min ajan ripsilaittoa, ja sitten olikin oma vuoroni, apua..!)

Meillä on siis todellinen koulutuskokonaisuus, ja se näkyy tekijöiden kädenjäljessä heti. :) Koulutuksia on Tampereella ja Lahdessa. Koulutussisällöt on luettavissa www.salonvolumelahti.com ja siellä on myös ilmoittautumislomake, kuvia tekijöiden ensitöistä näkyy www.facebook.com/salonvolumelahti

Itsestä ei olisi ripsientekijäksi, mutta on hienoa, että joku tahtoo kouluttaa Suomeen tekijöitä, jotka osaavat hommansa erinomaisesti alusta alkaen ja ainakin omasta mielestä juurikin tuo allergianäkökulma on hyvinkin tärkeä asia. Menkää toki kurkkaamaan Volumen sivut  ja ainakin ihastelemaan upeita ripsiä! Toivottavasti joku teistä innostuisi ilmoittautumaan koulutukseen ;)

-Ellanoora

8 kommenttia :

 1. Harmi kun sulla allergioituu silmät siitä liimasra, toivottavasti löytyisi semmoinen liima joka sopisi sun silmille! Näytät upealta noilla ripsillä ja ilman myös senkin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin harmittaa niin kovasti! En ole aikaisemmin ollut MILLEKÄÄN allerginen ja nyt sitten olen tällaisille ihanille naisten hömpötyksille allergisoitunut :((( Mutta kiitos sulle ihana ♥

   Poista
 2. Kuullostaa hyvältä koulutukselta, josta haluaisi oikeasti maksaa .. Kauneudenalan koulutukset ovat joskus mitä ovat .. :DD Toivottavasti sulle löytyy sopiva vaihtoehto, että saat taas räpsyt ! :)

  PS: Ihana tuo banneri ! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos sulle paljon! :) Uskon itsekin, että tämä koulutus on erityisen hyvä.

   Poista
 3. Toivottavasti joku liima löytyisi mistä et saa allergisia oireta:< Harmittaa varmasti, mutta hei muista että oot yhtä kaunis ilmankin räpsyripsiä, mutta ymmärrän myös täysin että hei ne ovat niin ihanat ja näyttävät<3 Mä en vieläkään uskaltaudu kokeilee jos ne pilaa omat räpsyt:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon lohduttavasta kommentista ihana Kata! ❤ Nii nuo on kyllä vähän semmosia juttuja, että aina joutuu vähän jännittämään :D

   Poista