torstai 28. toukokuuta 2015

Muutto!

Olemme Arton kanssa katselleet meille uutta asuntoa pitkin kevättä ja nyt kun selvisi, että koulun ovet eivät vielä aukea minulle, niin laitoimme asuntoilmoitusten katsastamisessa ihan uuden vaihteen päälle. Nykyisessä asunnossamme ei niinkään ole mitään suurta vikaa ja olemme hyvin viihtyneet tässä, mutta monien pienien asioiden summa on kasvanut aivan liian suureksi, joten miksipä emme muuttaisi asuntoon, joka tuntuu enemmän kodilta ja meidän tarpeita vastaavalta.

Eipä mennyt kauaakaan, kun olimme merkanneet kalenteriimme parit näytöt. Ensimmäinen asunto oli todella upeasti remontoitu kaksio, mutta vuokra oli melko suuri ja sijainti tuntui todella huonolta ihmisille, jotka eivät omista autoa ja ovat asuneet keskustassa viimeiset kolme vuotta. Toista asuntoa menimme katsomaan muuten vaan -fiiliksillä eikä odotukset olleet kovinkaan korkealla, mutta meidän yllätykseksi kuvat eivät tehneetkään asunnolle ollenkaan oikeutta ja mehän rakastuimme asunto numero kakkoseen täysin! Vuokraisäntä ja -emäntä vaikuttivat todella mukavilta ja lupasivat miettiä koiran ottamista asuntoon, he kun olivat enemmän kissaihmisiä ja koira selvästikin mietitytti heitä hieman. Meillä tottakai ykköskriteerinä asunnossa on se, että Olivia on tervetullut ja sen jälkeen tulee kaikki muu.
Yllätykseksemme samaisena iltana puhelin soi ja meille kerrottiin, että me saamme asunnon. Voi että sitä ilon ja hämmennyksen määrää! Näytössä vuokraisäntä sanoi, että kyselijöitä on ollut ja toinen näyttö on muutaman päivän päästä ja pienen pieni kriittisyys koiria kohtaan sai minut ajattelemaan, että me emme saa asuntoa tai joudumme nyt ainakin viikon verran odottamaan päätöstä, mutta oli ihan mahtavaa saada samaisena iltana tieto, että kesällä me pääsemme muuttamaan uuteen ihanaan kotiin!


No mikä uudessa asunnossamme on paremmin kuin tässä nykyisessä?
- Sijainti: Asumme nyt keskustassa, tai ehkä paremmin sanottuna ihan keskustan tuntumassa, mutta uusi asunto on aivan ydinkeskustaa. Jos nyt kestää kävellä torille kymmenen minuuttia, niin uudelta asunnolta torille kävelee minuutissa. Ruokakauppa tulee myös olemaan ihanan lähellä eikä enää tarvitse kantaa painavia ruokakasseja ärsyttävässä ylämäessä, joka vie voimat melko lahjakkaasti.

- Astianpesukone & sauna: Lemmikit oli ykköskriteeri uudessa asunnossa, mutta heti kintereillä tulee astianpesukone. Ja nyt me saamme sellaisen! Miten ihmeessä olen jaksanut tiskata astiat käsin viimeiset kolme vuotta? No nyt ei enää tarvitse, kun on upouusi astianpesukone ♥ Hyvin positiivinen asia uudessa kodissa on myös sauna! Mikäs sen parempaa kuin lenkin jälkeen rentouttava saunahetki.

- Huoneet & pohjaratkaisu : Nykyinen asuntomme on 60-luvulla rakennetussa talossa ja uusi kotimme sijaitsee talossa, joka on rakennettu 30-luvulla, eli vastakkain ovat paperinohuet seinät ja hiljaisuus. Nykyään yläkerran pariskunnan riitely kuuluu päivittäin, musiikin soittaminen kovalla on arkipäivää, yläkerrasta kuuluu äänettömällä olevan puhelimen tärinä niin hyvin, että välillä mietin, että missä puhelimeni onkaan ja kukas oikein minulle nyt soittaa. Tulevassa asunnossa saa hiljaisuuden lisäksi nauttia korkeista huoneista, suurista ikkunoista sekä leveistä ikkunalaudoista, ah ♥ Tulevan asunnon pohjaratkaisu on myös kovasti mieleemme, vaikka nyt joudumme miettimään Olivian porttijärjestelyn uusiksi, mutta tämä on vain järjestelykysymys.

Kumpi voittaa? Uusi vai vanha asunto?
Eteinen: Uusi. Tulevassa kodissa eteinen on eteinen ja erillinen tila. Nykyisessä asunnossa on niin, että ihan sama mihin huoneeseen tahdotkaan mennä, niin pitää kulkea eteisen läpi. Lisäksi uudessa asunnossa eteisessä on kaappitilaa todella paljon, kun nykyisessä sitä ei ole YHTÄÄN.
Keittiö: Tasapeli. Nykyisessä asunnossa keittiö on todella kaunis, mutta suuuuuuuren miinuksen tekee astianpesukoneen puuttuminen. Uudessa kodissa keittiö on siisti, mutta ei valitettavasti yhtä upea kuin nykyinen. Astianpesukone kumminkin tekee suuren plussan! Huomaatteko kuinka tärkeä astianpesukone on meille? :D
Olohuone: Uusi. No ne korkeat huoneet, isot ikkunat, leveät ikkunalaudat.. On myös kiva, että keittiö ja olkkari on samaa tilaa.
Makkari: Uusi. Nykyinen makkari on nolla ja uusi täysi kymppi. Vaatekaappi uudessa on täyttä rakkautta ja voittaa jopa vanhan asunnon vaatehuoneen mennen tullen. Ja ne ihanat ikkunalaudat!!
Pesuhuone: Uusi. Molemmat ovat todella siistejä ja samanvertaisia, mutta sauna ratkaisee!
Ikkunanäkymät: Vanha. Ydinkeskustan maisemat eivät välttämättä ole parhaimpia... Meidän uuden asunnon ikkunat ovat hieman väärään suuntaan :D Tykkään vanhan asunnon näkymistä enemmän, mutta nämä on pikkuvikoja!
Piha: Uusi. Mietin tätä pitkään ja äsken tuossa lukikin vielä tasapeli, mutta uuden asunnon sisäpihalta löytyvä grilli olikin ratkaiseva tekijä! Nyt ei tarvitse lähteä pitkälle grilliherkkujen perässä. Sisäpiha näyttäisi ainakin näin kesäisin olevan todella ihastuttava uudessa osoitteessa.
Sijainti: Uusi. No tämä tuli jo selvitettyä tuolla ylempänä ;)

Tuleva kotimme on todella nätti ja innolla odotan sitä hetkeä, kun saamme avaimet käteen ja pääsemme laittamaan uutta kotia kuntoon. Nyt pitää vaan alkaa käymään tavaroita läpi ja tehdä kunnon inventaario, koska en tahdo viedä uuteen kotiin mitään roinaa. Viime muutto tapahtui kahden viikon varoitusajalla, joten muuttolaatikot pakattiin ja purettiin kiirellä ja sen kyllä huomaa tänäkin päivänä... Kaiken lisäksi tässä vajaassa kahdessa vuodessa meille on kertynyt hirveät määrät kaikkea roinaa, joten nyt on hyvä hetki heittää roskiin, lahjoittaa ja pistää myyntiin kaikki tarpeeton. 

No nyt tuli kunnon höpöttelypostaus, mutta halusin ehdottomasti tulla purkamaan ajatuksiani uudesta kodistamme. Olisipa jo kesäkuun loppu ♥
-Ellanoora
 

10 kommenttia :

 1. Huisia!! :) Itse asun ihan Tampereen ydin keskustassa, ja on siinä vaan oma viehätys kun keskustorille kävelee sen minuutin verran, lähikauppana on Sokoksen herkku, ja kaikki muut palvelut on kivenheiton päässä, tai lähempänä!
  Innolla uutta kämppäpostausta odotellessa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta! Ja ihan totta, ydinkeskustassa asuminen on aivan ihanaa ♥ Kaikki ei siitä tykkää, mutta mä nautin! Asuntopostauksia tulee ihan varmasti :)

   Poista
 2. Onnea uudesta asunnosta! Meillä on myös ollut puhetta suuremman asunnon hankkimisesta. Mä tykkään tästä meidän kodista ihan hirveästi, mutta en koskaan ole ollut kerrostaloihminen. Lisäks tää on aivan liian pieni tulevaisuutta ajatellen. Meidän haaveena olis muuttaa rivitalokolmioon, joka on kaksikerroksinen. Saa nähdä, miten meijän haaveet toteutuu :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oi että, rivari on myös mun haaveissa! :) Toivotaan parasta, että unelmakodeista tulee sitten joskus totta ❤

   Poista
 3. Paljon onnea uudesta asunnosta! En malta odottaa että teet siitä asuntopostauksen ;)

  VastaaPoista
 4. Niin mahtavaa! Paljon onnea uudesta asunnosta<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. oij onnittelut uudesta asunnosta!♥ innolla odottelen asuntopostauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ❤ Odotan innolla, että pääsen tekemään niitä!

   Poista