torstai 26. maaliskuuta 2015

Vakavoidutaan hetkeksi


Vuosi sitten mulla oli suuret suunnitelmat hakea opiskelemaan, mutta kevät olikin yhtä hullunmyllyä viimeisen työssäoppimisen, näyttöjen, lopputyön viimeistelyn sekä viikonlopputöiden takia, joten pääsykokeisiin lukeminen jäi vain haaveeksi. Päätin viettää välivuoden töitä tehden, vaikka Mikkelistä yhteisöpedagogin paikka olisikin auennut.
Kokonaisen vuoden olen haaveillut, että syksyllä 2015 voisin suunnata itseni vihdoinkin kohti opintoja, joista olen unelmoinut ja nyt onkin tullut se hetki, että näiden unelmien eteen on tehtävä tosissaan töitä. Harmi, että se on helpommin sanottu kuin tehty... Näin töiden ohessa Vakava -materiaalin lukeminen ei ole mikään helppo juttu, kun töistä kotiuduttua olen yleensä melko väsähtänyt ja kumminkin aina olisi kymmenen asiaa, jotka pitäisi hoitaa ja toiset kymmenen asiaa, jotka olisi ihana tehdä. Aina ei ole ensimmäisenä ajatuksissa tieteellisen tekstin lukeminen saati sitten sen ymmärtäminen, sisäistäminen ja oppiminen.

Olen ostanut ihanat muistiinpanovälineet (tärkein), ilmoittautunut nettivalmennuskurssille sekä vielä liittynyt pariin VAKVA -facebooryhmään, joten apuja pitäisi olla tähän urakkaan ihan tarpeeksi ja onneksi vielä kaiken lisäksi työkaverini lukee samaista opusta, joten häneltä saan ja tulen saamaan mahtavaa vertaistukea tähän hommaan (Kiitos Jenna!)
Töitä on rutkasti tehtävänä, mutta onneksi alkuun on päästy ihan mukavasti. Artikkelit vaikuttaa mielenkiintoisilta ja intoa sekä kiinnostusta löytyy, vaikka välillä kirjan käteen ottaminen tuntuukin vaikealta. Uskon ja toivon kumminkin, että alkukankeuden jälkeen pääsen kunnolla vauhtiin, koska tavoitteeni on niin selkeä ja kova tahtoni vie minua tässä asiassa eteenpäin!

Onko täällä muita, joilla tämä kevät menee pääsykoekirjaa päntätessä? Tai onko muita, jotka lukee vakavaa? Myönnän, että mua jännittää ja stressaa hurjan paljon tämä kevät, vakava, pääsykokeet ja ajan riittäminen sekä oma jaksaminen, mutta kesää kohti mennään, joten yritän olla stressaamatta turhia. Todennäköisesti blogini on tämän pääsykoeurakan aikana hieman hiljaisempi kuin yleensä, mutta olette ajatuksissani ja instagramista voi seurailla tekemisiäni. En ole sellainen ihminen, joka osaa lukea työpäivän jälkeen monia tunteja iltaan saakka, joten ainakin instagramissa uskon jatkavan päivittelyä samaiseen tahtiin kuin ennenkin.

Tsemppiä kaikille muillekin, joilla on pääsykoekirja päntättävänä ja mukavaa pian alkavaa viikonloppua jokaiselle! Me juhlimme Arton vanhenemista pääkaupunkiseudulla, joten viikonlopusta on tulossa varmasti oikein mukava ja rentouttava :)
-Ellanoora

 
 

12 kommenttia :

 1. Minne haet opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa no se tärkein jäi mainitsematta :D Haen luokan- ja lastentarhanopettajaksi ja sitten vielä viimeiseksi vaihtoehdoksi laitoin yhteisöpedagogin Nurmijärvelle. Luokanopettaja on ihan ykkösenä toiveissa :)

   Poista
 2. Mua on ruennut nyt hirmusti stressaamaan kyllä, kun aion haea ihan tosissani kouluun nyt. Pääsykoemateriaali ei ole vielä tullut, mutta heti kun tulee nettiin niin eikun tulostamaan ja pänttäämään. Mua pelottaa etten pääse ja oon siitä melko varmakin:< tsemppiä sulle kuitenkin opiskeluun ja pänttäykseen! Mukava kuulla etttä viikonloppusi kuluu kuitenkin rennosti juhlien;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä toinen stressaaja, kiva kuulla etten ole ainut :D Myös mua jännittää, että pääsenkö edes ensimmäistä vaihetta pidemmälle, mutta parhaani teen. Tsemppiä sulle ihan hurjan paljon luku-urakkaan :) Toivotaan, että meitä molempia onnistaa!

   Poista
 3. Tsemppiä Ellis pänttäämiseen! 😊

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä urakkaan!! Olen itse neljä vuotta sitten käynyt saman läpi ja selvinnyt, ehköhän sinäkin! ;) Minne kaupunkeihin hait? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Toivotaan, että näin käy! Hain Helsinkiin, Tampereelle ja Jyväskylään. Helsinkiin olisi todella hienoa päästä :)

   Poista
 5. Miten lukeminen on sujunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin hyvin miten toivoisin :/ Viime viikko meni ihan mukavasti, mutta nyt koko viikonloppuna en kerennyt lukemaan ollenkaan, kun olimme juhlimassa Arton synttäreitä kavereiden kanssa toisessa kaupungissa ja nautimme pienen miniloman. Ensi viikolla sitten luetaan ihan uudella innolla ja onneksi on pääsiäisloma, jolloin saa lisää lukuaikaa! Kiva, kun kyselit :)

   Poista
 6. Mulla menee kanssa kevät pääsykoekirjojen parissa... Edellisiltä kerroilta oon oppinut sen, että ei kannata antaa stressille valtaa, vaikka tuntuisi, ettei oo saanut luettua niin paljon kun haluaisi. Tsemppiä sullekin ihan hirmuisesti lukemiseen!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onhan se niin, että ei se määrä vaan se laatu! Monet lukee kirjat ties kuinka moneen kertaan läpi, mutta itse yritän käyttää sen vähäisen lukemisajan fiksusti. Stressi on kyllä ikävä lukukaveri ja kovasti yritän sitä hätyytellä aina tarvittaessa pois. Kiitos paljon kommentista ja tsemppiä myös sulle lukemisen! :)

   Poista