tiistai 20. kesäkuuta 2017

Eilinen kanssani

6.15 Herätyskello pärähtää soimaan, mutta olisin voinut mieluusti jatkaa unia. Aivan järkyttävä väsymys painaa silmäluomia, mutta Arton kääntäessä kylkeä ja Olivian vaihtaessa nukkumapaikkaa olkkarista makkariin minä laahustan vessaan aamuhommiin. Meikit naamaan, hiukset ponnarille, pikaisen aamupalan teko ja kiireesti päivän aikana tarvittavat kamat kasaan.


7.10 Bussi lähtee torilta viiden minuutin kuluttua, joten nopeasti kengät jalkaan ja kinttua toisen eteen, jotta kerkeän tahtomaani bussiin. Onneksi asutaan ihan torin vierellä! 



7.45 Aamukahvi jäi juomatta ja harvemmin mitään energiajuomia tulee juotua, mutta tänä aamuna olisin ehdottomasti halunnut hörpätä Ediä ennen työvuoron alkua. Väsymys ei vaan väistynyt... Työvaatteet päälle, pikaisesti eväiden osto (Ed unohtui hyllyyn) ja kassalle laittamaan hommat valmiiksi.



8.15 Olin tehnyt töitä 15 minuuttia ja näytti siltä, että päivästä ei voisi mitenkään tulla hyvä. Eräs työkaveri oli huonolla tuulella, joten sain kuulla valitusta täysin turhasta asiasta. Valitettavasti tämä valitus koski minun toimintaani, mutta oli mielestäni täysin aiheetonta. Seuraavaksi kassalle tulikin asiakas, jonka kanssa on saanut tapella useammankin kerran yhdestä samasta asiasta. Huh, miten paljon varttiin voikaan mahtua epämiellyttäviä kohtaamisia. Siirryn kassalta neuvontaan avuksi. Luvassa siis lähinnä veikkauksen myyntiä.



10.40 Kiirettä pitää ja väsymys on onneksi häipynyt ensimmäiseen taukoon mennessä. Vihdoinkin hetki hiljaisuudessa! Pari karjalanpiirakkaa evääksi ja kupillinen kahvia tekee yllättävän hyvää. Nyt taas jaksaa painaa töitä.




10.55 Ja takaisin töihin eikä neuvonnan kiire ole helpottanut. Onneksi sentään tuossa kiireessä ei kerkeä katselemaan kelloa, joten aika menee nopeasti.



13.00 On seuraavan tauon aika. Kaivan työhousujen taskusta puhelimen ja ihmettelen erään ryhmän suurta viestimäärää. Syy selviää hyvinkin nopeasti: SAVONLINNAN TULOKSET OVAT TULLEET! Äkkiä kaivoin pankkitunnukset esiin ja kirjauduin Opintopolkuun vauhdilla. En tiennyt mitä odottaa ja jännittyneenä odotin sivun latutumista. "Itä-Suomen yliopisto, Filosofinen tiedekunta, Savonlinnan kampus luokanopettaja, Savonlinna, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3v + 2 v) - Hyväksytty" Tilassa oli muitakin ja vaikka kuinka olisin halunnut hyppiä ja tanssia ilosta, niin pidättäydyin näistä tunteista. Yllättävän hyvin pidin itseni kasassa ja ennen työn pariin paluuta kerkesin laittamaan parit viestit tästä ilouutisesta. Minusta tulee opettaja!



13.30 Hetken aikaa palvelin asiakkaita ja kun koin rauhoittuneeni, kerroin eräälle työkaverille näistä koulu-uutisista. Samantien onnenkyyneleet alkoivat valumaan ja ei muuta kuin takatilaan rauhoittumaan.



15.00 Tähän mennessä olin kerennyt vuodattamaan muutamat kyyneleet lisää, mutta onneksi työpäivä päättyi. Äiti soitti ihan yhtä itkuisena onnittelupuhelun ja nolasin varmaan itseni moneen kertaan, kun pillitin keskellä kauppaa... Iloisena kävin kaverini kanssa syömässä pikaisen välipalan ja ensimmäistä kertaa pääsi kunnolla pohtimaan ääneen tulevia muutoksia elämässä.



16.30 Seuraaksi olikin aika kuluttaa Artolta saatu hierontalahjakortti. Ai että kun teki hyvää ♥ Vähän kuumakivihierontaa sekä Intialaista päähierontaa ja ekstrana hieman ihan tavallista niska- ja hartiahierontaa. Olo oli aika höpö tuon kaiken jälkeen. Tässä vaiheessa ehkä olisi ihan hyvä myöntää, että tämä oli ensimmäinen (mutta ei todellakaan viimeinen) kerta hierojalla. 



18.15 Kotiin päästyä minua odotti herkullinen Arton loihtima pihviateria ja skumppapullo. Vieläkään uutinen koulupaikasta ei tuntunut todelta, mutta eiköhän se siitä hiljalleen. 




19.00 Nyt onkin sitten hyvä hetki soittaa parit puhelut ja kertoa uutisista sekä kirjailla pieni päivitys myös facen puolelle. Samalla skumppaa siamaillen aletaan Arton kanssa tutkimaan vuokrayksiöitä sekä Lahdesta että Savonlinnasta, sillä melko varmasti meillä on nyt edessä etäsuhde. Tähän ollaan kyllä valmistauduttu, mutta hurjaltahan se kieltämättä kuulostaa. Lahdessa on paljon hyviä yksiöitä ja varaa valita, mutta samaa ei voi sanoa Savonlinnasta... Vähän jännittää minkälaiseen murjuun sitä joutuukaan!



22.30 Niin mihin on nämä muutamat tunnit kuluneet? Äkkiä se aika menee, kun uppotuu internetin ihmeelliseen maailmaan, kirjoittelee postausta ja siinä sivussa katselee hieman Netflixiä. Nyt äkkiä iltalenkille Olivian kanssa.



22.35 Ulkona on kaunis auringonlasku ja muutenkin nätti ilma tehdä iltalenkkiä. Emme lähde kävelemään pitkän kaavan kautta, vaan köpöttelemme rauhallisella tahdilla lähipuiston tuntumassa. Talvisin en tykkää tehdä iltalenkkejä, mutta näin kesällä teen ne mieluusti.



22.50 Ja taas sisällä. Yllättäen sain facebookin kautta asuntotarjouksen, joka on vähintäänkin pohtimisen arvoinen. Huomaamatta sitä taas jumahti sohvalle selailemaan puhelinta ja miettimään erilaisia asuntovaihtoehtoja.



23.20 Niin suihkuunkin piti mennä! Jälleen kerran pitää ihmetellä tätä omaa laiskuutta iltaisin...


23.50 Ja sängyssä ennen puolta yötä, hyvä minä! Tottakai on tehtävä vielä nopea instan ja facen läpiselaus, mutta nukkumatti on jo lähellä. Huokaisen helpotuksesta, kun herätyksen voi säätää vasta kahdeksaksi, koska työt alkavat vasta kympiltä. Yöunet maistuvat paremmin kuin hyvin tämän päivän jälkeen.

19 kommenttia :

  1. Ihan hurjasti onnea koulupaikasta, oot sen kyllä niin ansainnut! <3 muistan kyllä omatkin fiilikset kun sai tiedon saamastaan koulupaikasta ja vielä se, että joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle! Toivottavasti löytyy kiva kämppä :)
    Tälläisiä postauksia on muutenkin hauska lukea, pääsee mukaan toisen arkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, on kyllä ihan mahtava fiilis! ♥ Muutto tosiaankin hieman jännittää, mutta eiköhän kaikki järjesty :)

      Poista
  2. Onnea ihan hirmuisesti! Ja hei, 5 vuotta menee loppujen lopuksi tosi nopeaan (eiköös luokanopettajaksi niin kauan kestä). Viitaten tuohon kaukosuhteeseen siis. Varsinkin jos on mahdollisuus tehdä harjoitteluja/kesätöitä Lahdessa/Lahden suunnalla. Ainakin omat neljä opiskeluvuotta tuntui loppujen lopuksi menevän tosi nopsaan.

    Ooh, muistan myös sen jännityksen ja ilon mikä silloin koitti, kun aikanaan itse odottelin tuloksis js pääsin sisään. Maailman onnellisin fiilis! Nauti nyt tästä täysin siemauksin, olet sen ansainnut :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset! Ja ihan totta :) Tarkoitus olisi tosiaankin jouluisin ja kesäisin olla mahdollisuuksien mukaan Lahdessa ja harjoitteluja en edes tajunnut ajatella, että niitä voisi myös suorittaa täällä!

      Poista
  3. Aivan hirmuisen suuresti onnea Ellanoora <3 Mahtavaa mä pidin peukkuja sulle koko ajan ♥ Tosiaan nyt kyllä alkaa täysin uusi elämä ja uudet kujeet;) Kiva oli muuten saada tällainen postaus ja vielä tätä kautta lukaista blogistasikin nämä opiskelu uutiset! Toivottavasti löydät mieluisen asunnon sieltä:) Olisi hauska lukea lisää ajatuksiasi tuon paikan saannista ja esimerkiksi fiiliksiä etäsuhteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KiitosKiitos ihana ♥ Ajattelinkin, että voisin tehdä pari postausta liittyen tulevaisuuteen ja uusiin kuvioihin :)

      Poista
  4. Onnea koulupaikasta! Itae valmistuis lastentarhanopettajaksi Savonlinnasta ja voin vaan suositella koulua! Mahtava paikka asua ja opiskella. Varmasti tulet viihtymään. Itse asuin ekan vuoden opiskelija~asunnossa. Eihän seujään luksus asunto ollut mutta ihan ok :) yksityisen puolelta voi myös halvalla löytyä suht edullisen asunnon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Moni on on kovasti kehunut Savonlinnaa, joten mielenkiinnolla odottelen tulevaa :) Aluksi yritän löytää asunnon yksityiseltä, mutta pidän nuo opiskelija-asunnot mielessä.

      Poista
  5. Superpaljon onnea opiskelupaikasta!! Näitä tämäntyylisiä postauksia on aina mukava lukea :)

    VastaaPoista
  6. Mielettömästi onnea! Kyllä se kova työ palkitaan! :)

    VastaaPoista
  7. Miljoonasti Onnea ansaitusta koulupaikasta, kova työ tosiaankin tuottaa tulosta! ❤

    VastaaPoista
  8. Oi tosi ihanaa! Onnea opiskelupaikasta, ihan huippu juttu!

    Mää täällä vielä jännittelen pääsenkö Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmaan, mutta ens viikolla sekin selviää, iik!

    http://esmeraldaella.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oi että, toivottavasti myös sulla koulupaikka aukeaa :)

      Poista
  9. Onnea opiskelupaikasta! Etäsuhde on kuluttavaa, mutta aika menee hyvin nopsaan etenkin kun on puuhaa. Ja sulla sitä opintojen aloittamisessa tulee riittämään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Ja tottahan tuo on, jännittää nähdä kuinka arki alkaa rullaamaan.

      Poista