tiistai 8. marraskuuta 2016

Täydellinen tiistai

Tänään on ollut hyvä vapaapäivä. Tottakai kaikki vapaapäivät ovat omalla tavallaan hyviä, mutta tänään on ollut jotenkin erityisen onnistunut päivä. Aamu lähti sillä, että heräsin jo ennen herätyksen soittoa ja pikaisten aamutoimien jälkeen suuntasin tuulessa ja tuiverruksessa noutamaan uusinta suomennettua Potteria kaupasta. Ai että sitä onnen määrää, kun upouusi kirja oli kädessäni! Olen aina pitänyt kovasti lukemisesta ja 8-vuotiaana luinkin jo innolla Viisasten kiven läpi, josta alkoi syvä rakkaus Pottereihin. Siitä lähtien olen odottanut seuraavan kirjan ja elokuvan ilmestymistä kuin kuuta nousevaa ja voitte vain kuvitella kuinka lähellä minulla oli itkupotkuraivarit, kun toissa kesäisellä Lontoon reissulla emme päässeet jokaisen Potter-fanin unelmakohteeseen, eli Warner Bros -studioille. No mutta tuosta takapakista selviytyneenä täällä siis ilmoittautuu yksi lukutoukka, joka odottaa innolla kirjan kimppuun pääsemistä!


Kello ei ollut vielä edes puoltapäivää, kun olin jo keskustassa näkemässä kaveriani. Muutama tunti kului mukavasti kauppoja kierrellessä ja Popotissa salaattilounasta nauttien. Kaikki Lahtelaiset hoi, jos et ole vielä käynyt syksyllä auenneessa ravintolassa, niin suosittelen lämpimästi tutustumiskäyntiä Popotin herkkujen ääreen. Olen käynyt nyt siellä kahdesti, ensimmäisellä käyntikerralla nautin lasillisen viiniä ja palan taivaallista suklaakakkua ja nyt kävin herkuttelemassa näyttävässä salaattibaarissa. Tänäänkin tunnelma oli mitä mahtavin, kun pöydistä kuului puheensorinaa, ulkona satoi lunta ja itse sai nauttia tyylikkään ravintolan herkuista samalla ihmetellen ihmisten menoa kadulla. Tuohon lounaaseen kuului muuten myös kahvi, mutta vasta pöydässä tajusimme, että olimme napanneet väärästä pannusta kahvin sijasta teetä... No olihan se tee ihan hyvää myös sokerin ja kerman kanssa, mutta kahvihammasta jäi hieman kolottamaan, joten myöhemmin oli vielä suunnattava toiseen kahvilaan tällä kertaa ihan oikean kahvin ääreen :D


Kotiin päästyä ajattelin uppoutua kirjaan, mutta Olivian lenkki sekä pyykit ja tiskit kutsuivat. Yhtäkkiä kello läheni jo seitsemää ja tässä vaiheessa vauhti alkoi hieman hiipumaan, joten ei muuta kuin kasvissosekeitto tulille, joulutortut uuniin ja sohvalle katsomaan Netflixin uusinta The Crown -sarjaa, johon olen aivan rakastunut! Sarja kertoo Elisabeth II:n ensimmäisistä vuosista kuningattarena ja voin vain lämpimästi suositella tätä, jos sinua yhtään kiinnostaa historia ja kuninkaalliset. Sarja ilmestyi muistaakseni neljäs päivä ja minulla on enää kaksi jaksoa jäljellä, ohohups... Mutta on kyllä aivan mahtavaa katsottavaa!

Tässä ilta onkin pitkälti kulunut kuvia koneelle siirrellessä ja samalla Netflxiä katsellen. Yksi jakso muuttui ehkä kahdeksi tai kolmeki, mutta nyt on jätettävä televisio ja lähdettävä vielä iltalenkille, jonka jälkeen sauna kutsuu. Kuinka ihanalta kuulostaa iltalenkki kiprakassa säässä ja sen jälkeen saunan lämpööm pääseminen ♥ Saunasta tultua voisin ihan vähän tutustua uuteen kirjaani, mutta valitettavasti aikomuksistani huolimatta en saa tänään kirjaa kunnolla aluille, koska huomenna aamulla on suunnttava taas töihin. Onneksi nämä kylmät säät houkuttelee minut mielummin torkkupeiton alle kirjan pariin kuin minnekään muualle, joten eiköhän tuokin Potteri ole ahmittu jo hyvinkin pian ;)


Tästähän tuli kunnon tarinointi, mutta olipas mukava tulla höpisemään tänne tämmöistä hömpötystä. Löytyykö sieltä muita, jotka ovat hommanneet uusimman Potterin itselleen tai ihmisiä, jotka ovat ihastuneet The Crown -sarjaan?
-Ellanoora

10 kommenttia :

  1. Ihanalta kuulostaa sun vapaapäivä <3 Itsekkin odotan niitä kunnollisia vapaita kuukauden päästä, nyt on vapaat käytettävä rästihommien hoitamiseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, sitä se olikin ❤ Voi ei, nyt kovat tsempit ja jaksamiset sinne! Ainakin olet vapaapäiväsi ansainnut :D

      Poista
  2. Ihanan oloinen vapaa vietetty siellä ♥ Mulla on ollut just kuuden päivän vapaaputki ja tänään viettelen viimeistä:D Tosin sitten on vaan yksi päivä töitä, perjantaina TAAS vapaa ja sitten viikonlopuksi töihin, tää on tällasta hölläämistä nyt täällä vähän ennen joulua eikä kyllä haittaa kun joulun alla tietää että juostaan töissä ja kotona käydään vaan tyyliin nukkumassa!:D
    Mä oon mietiskellyt tuota Crown sarjaa että pitäisi katsoa, muhun iskee harvat sarjat joten se aloittaminen on aina tosi hankalaa kun on kamalat ennakkoluulot jokaista sarjaa kohtaan. Monesti oon sitten todennut että pirun hyvä sarja:'D Saa nähdä!
    Vois tulla sun luo Lahteen ja kokeilla tuota herkkupaikkaa, salaattibaari, suklaakakku ja viini kuulostaa loistavalta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Oi kuinka tuollainen vapaaputki kuulostaa ihanalta! Tällaiset yksittäiset vapaapäivät ovat hieman ärsyttäviä, mutta vapaat ovat välillä miten sattuvat, joten siihen on tyydyttävä. Täällä myös tiedetään, että joulunaikaan töitä painetaan :D Heh, itsekin yleensä aloitan lähes kaikki sarjat pienellä ennakkoluulolla, mutta tätä sarjaa odotin kovasti! Siinä yhdistyy kaksi mielenkiinnonkohdetta, joten ihastuminen oli varmaa :)

      Poista
  3. Mun poika haluaa kyseisen kirjan, pitää hommata se sille :) Nam mitä kuvia <3

    VastaaPoista
  4. Voi nam noi salaatit näyttää niin hyviltä, pakko varmaan käydä testaamassa toi paikka seuraavan kerran ku oon käymässä siellä!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti ❤ Hintaa laatusuhde on ihan erinomainen :)

      Poista
  5. Uusin Potteri on kylllä ostoslistalla! Se on varmasti täydellistä talvilukemista! :-) Ihanan näköistä ruokaa!

    VastaaPoista