torstai 7. tammikuuta 2016

Vuosi 2015

Vuosi 2016 on pyörähtänyt käyntiin, mutta nyt on hyvä hetki palata vielä pikaisesti vuoteen 2015!


TYÖ
Vuosi 2015 oli erilanen vuosi, koska tämä vuosi oli alusta loppuun työntekoa. Itse asiassa välillä jopa kahden työn painamista samaan aikaan. Keväällä 2014 valmistuin nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi ja aivan tämän vuoden loppuun asti toiminkin koulunkäynninavustajana erityisluokilla. Työ oli välillä raskastakin, mutta vielä enemmän hyvin antoisaa, ihanaa sekä opettavaista. Koululla työskennellessä ja opettajan sijaisuuksia tehdessä tuli todettua, että kyllä tuo opettajan työ on se mitä minä tulevaisuudessa tahdon tehdä. Valitettavasti tänä vuonna ei vielä yliopiston ovet auenneet, mutta ainakin sain kultaakin arvokkaampaa työkokemusta koululta. 
Toisena työnä olen ollut kassalla tekemässä viikonloppuvuoroja tutussa ja turvallisessa kaupassa, jossa olen työskennellyt viimeiset kolme ja puoli vuotta enemmän tai vähemmän. Välillä kahden työn tekeminen oli uuvuttavaa, joka näkyi blogin hiljentymisenä. Mutta jollain hassulla tavalla nautin kumminkin siitä, että sain tehdä kahta työtä, joista molemmista pidän todella kovasti. 

KOTI
Kesällä minä, Arto ja Olivia pakkasimme kimpsut ja kampsut kasaan ja muutimme aivan ihanaan kotiin Lahden ydinkeskustaan. Vanha asunto ei enää tuntunut kodilta eikä vastannut enää tarpeitamme. Sattumoisin löysimme tämän ihastuttavan saunallisen keskustakaksion, jossa on korkeat huoneet, leveät ikkunalaudat ja isot ikkunat. Ja mikä tärkeintä, tästä asunnosta löytyy astianpesukone, jota voisin ylistää oman postauksen verran. Olen edelleenkin aivan rakastunut meidän asuntoon ja oli ehdottomasti oikea ratkaisu muuttaa tänne, vaikka entisessä asunnossa ei mitään suurempia vikoja ollutkaan.

YSTÄVÄT 
Tänä vuonna olen tavannut ennätyksellisen paljon kavereitani ja kahviloissa on tullut juoruttua ties kuinka monien tuntien verran. Olen iloinen, että kavereita ei ole kadonnnut, vaan päinvastoin, ainakin yksi ystävyyssuhde on syntynyt ja monia vanhoja kavereita on tulllut nähtyä enemmän kuin muutamana viime vuotena yhteensä.

MATKUSTELU
Heinäkuussa lähdimme Arton kanssa Lontooseen, jossa vietimme viisi ihanaa ja hyvin kiireistä päivää. Olin hyvin onnellinen meidän Lontoon matkasta, koska minulla on kolme kaupunkia, jossa ehdottomasti haluan käydä ja tuon reissun jälkeen listalla on enää yksi kaupunki. Pariisissa kävimme vuonna 2014 ja listan viimeinen kaupunki onkin vaatimattomasti New York. '14 Pariisi '15 Lontoo '16 New York?
Lisäksi tuli tottakai käytyä pari kertaa Tallinnassa ja molemmat olivat erittäin hyviä reissuja hyvässä seurassa!

VAPAA-AIKA 
Mitäs kaikkea sitä on tehty silloin, kun en ole ollut töissä? Kuten edellä tulikin jo todettua, niin kavereita olen nähnyt oikein mukavissa määrin. Salilla olen yrittänyt käydä, mutta syksyllä sekin homma jäi, kun innostus salia kohtaan lopahti aivan totaalisesti. Kotona on tullut vietettyä mukavia koti-iltoja ilman mitään suurempia erikoisuuksia, mutta netflix ja aikuisten värityskirjat ovat olleet mukavaa puuhaa iltaisin. Olemme myös Arton kanssa innostuneet lautapeleistä, vaikka niitä onkin tullut pelattua lähinnä kaveriporukan kanssa. 
Kuten olette huomanneet, blogi elää tällä hetkellä melko hiljaista elämää, mutta somea en ole kumminkaan täysin unohtanut. Instgram sekä syksyllä löytämäni snapchat on koukuttanut minut täysin.  

Entäpä sitten vuosi 2016? Mitä se tuo tullessaan ja mitkä ovat tavotteita tälle vuodelle?
Tahdon alkaa elämään terveellisempää elämää, innostua liikunnasta ja monipuolisesta sekä terveellisestä ruokavaliosta. Tahdon tehdä enemmän kotiruokaa, käydä vähemmän ulkona syömässä sekä syödä vähemmän pikaruokaa. Tahdon kokeilla uusia reseptejä ja alkaa testaamaan kasvisruokia. Muutaman kilon tiputtaminen olisi myös mukavaa, mutta sen pitäisi onnistua edellä mainittujen asioiden avulla ilman suurempia ongelmia.
Maaliskuun lopulla ilmestyy pääsykoekirja, jolloin vähennän työntekoa. Nyt lopetin työt koulunkäynninavustajana ja maaliskuussa alan tekemään kassalla vain muutaman vuoron viikossa, jotta pystyn keskittymään unelmaani ja kouluun pääsemiseen. Keväällä tulee siis ahkerasti kulutettua aikaa kirjastossa nenä kiinni kirjassa. Tänä vuonna aion tehdä kaikkeni, jotta yliopisto kutsuu syksyllä.
Tänä vuonna tahdon myös ehdottomasti käydä ulkomailla, en nyt tarkoita mitään Tukholman tai Tallinnan risteilyjä, vaan kunnon reissussa, kuten kahtena edellisenäkin vuonna. Mutta minne? Haaveissa olisi interrail kesällä, mutta se taitaa jäädä vain unelmaksi. Maailmankartta on suuri, mutta jonnekin päin olisi päästävä, lähelle tai kauas, ihan sama minne, mutta jonnekin kokemaan jotain uutta!

Takana on hyvä vuosi, mutta vuodella 2016 on hyvät mahdollisuudet tulla vielä paremmaksi vuodeksi! Mitä tavoitteita tai uuden vuoden lupauksia te olette tehneet?  Ihanaa alkanutta vuotta kaikille ♥ Muistakaa pukeutua kunnolla, jotta ette saa itseänne kipeiksi näillä pakkasilla!
-Ellanoora

10 kommenttia :

 1. Tällaset koostepostaukset on tosi kivoja lukea:) Mullakin olis tälle vuodelle yhtenä suurimmista haaveista päästä yliopistoon! Tsemppiä sulle lukemiseen ja mahtavaa vuotta 2016 ❤
  Ps. Aivan ihanan näkönen toi sun bannerin fontti!!

  http://suvimyllymaki.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja toivottavasti säkin pääset yliopistoon opiskelemaan just sitä mitä tahdot :) Ihanaa alkanutta vuotta ❤

   Poista
 2. Ihanan erilainen vuosikatsaus-postaus, propsit sulle tästä Ellanoora! Oikein mukavaa luettavaa tämä ja kiva kun olen seurannut blogiasi kuitenkin koko viime vuoden niin periaatteessa tiesin mitä luin, jos noi voi sanoo:'D Sulla on ollut mahtava vuosi, tehdään tästä uudesta nyt sitten parempi taas:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka kiva kuulla, että tykkäsit! :) Idea tästä postauksen tyylistä vain pompsahti mieleen.. Kiitos Kata kommentista ❤

   Poista
 3. Olipa kivasti kirjoitettu postaus, mukava lukea tälläista!! :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tää postaus :)! Oli kiva lukea tätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että moni on tykännyt tästä :)

   Poista
 5. Oot kyllä ihan superahkera, varmasti pääset sisään tänä vuonna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toivon näin! Ja teen toki kovasti töitä sisäänpääsyn eteen :) Kiitos kommentista!

   Poista