keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Pientä pintaremonttia keittöön

Uudessa kodissamme kaikista vähiten pidin keittiöstä, vaikka siinä onkin paljon hyviä puolia. Rakastan suunnattomasti meidän astianpesukonetta ja sitä, että keittiö ja olohuone on käytännössä samassa tilassa. Keittiö on periaatteessa ihan siisti, mutta vaaleat tasot, siniharmaat välitilalaatat sekä laattojen harmaat ja likaiset saumat sai minut kumminkin nyrpistelemään nenää jo heti alussa. Onneksi näihin ongelmiin löytyi hyvinkin helposti ratkaisu! Valitettavasti vuokra-asuntoon emme mitään suurempia remontteja ala tekemään, mutta onneksi nykyään löytyy vaikka mitä kikkoja, joilla saadaan nättiä jälkeä aikaiseksi. Niinpä minä ja hyvinkin näppärä äitini käärimme hihat ja parina päivänä teimme keittiössä ihmeitä. Nyt on erittäin hyvännäköinen keittiö saatu aikaiseksi muutamalla pikkuniksillä!


Alhaalla tosiaankin ennen kuva ja olette kanssani varmasti samaa mieltä, että kovin hohdokkaalta tuo ei näytä. Ilman lähikuvaakin näkyy, että saumat ovat järkyttävän näköiset ja muutenkin keittiön yleisilme on hieman nuhruinen.

Aluksi ajatuksena oli, että laittaisimme dc-fixiä sekä tasolle että välitilaan, mutta valitettavasti jouduin toteamaan, että dc-fixiä ei voi käyttää välitilaan. Itseä hieman jännitti dc-fixin käyttö, mutta äidin kanssa homma sujui yllättävän kätevästi! Muutaman tunnin askartelun jälkeen meillä oli edessä upea "puinen" keittiötaso, joka näytti todella hyvältä. Esimerkiksi allaskohtaa sai askarrella aika kauan, mutta äiti taiteili siihenkin erittäin kätevästi oikean kokoiset palat eikä edes lähitarkastelulla uskoisi, että kyseessä on periaatteessä kontaktimuovia!

Tänään sitten olikin vuorossa saumat. Jos tämä ei olisi vuokrakoti, niin tuo välitila olisi ehdottomasti mennyt remonttiin, mutta nyt siihen oli keksittävä jokin edullinen ja nätti ratkaisu. Dc-fix ajatuksen hyllytettyä äiti ehdotti tuollaista saumamaalia, joka värjäisi saumat jälleen valkoisiksi antaen myös samalla laatoille uudenlaisen ihmeen. Jälleen muutama tunti vierähti saumoja värjätessä ja hinkatessa, mutta kaikki tuo aika oli sen arvoista, nimittäin nyt saumatkin sai ihan uuden elämän!

Näiden kahden pienen remontin ansiosta keittiömme sai uuden ilmeen, joka on kovasti mieleeni. Jopa aluksi skeptinen Arto myönsi, että nyt keittiö näyttää paljon paremmalta! Yksin en tuosta urakasta olisi tosiaankaan selvinnyt, koska en olisi edes uskaltanut alkaa yksin askartelemaan dc-fixin kanssa, mutta onneksi äippä on hyvin näppärä remppahommissa, kiitos äiti! ♥

Tässä teille ensimmäiset pienet kurkistukset meidän uuteen kotiin. Myöhemmin lisää kuvia keittiöstä ja tietenkin koko asunnosta! Mutta miltä teidän mielestä näyttää meidän keittiön muutos?
-Ellanoora 

 

18 kommenttia :

 1. Ihan huikea ero! Vau! Kyllä äidit on parhaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ihan erinäköistä! Ja totta puhut ;) Kiitos sulle! :)

   Poista
 2. vau ihastelin jo instassa tota uutta keittiötä, toi on kyllä tosi upee :) ihanaa kun ite voi saada niin pienillä teoilla isoja muutoksia aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Ihanaa, että tykkäät :) Yllätyin itsekin kuinka suuri muutos noille saatiinkaan aikaan!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Me kans laitettiin tuota muovia pieneen tasoon tiskialtaan viereen, nopeesti saa tosi siistin näköistä!

  VastaaPoista
 4. Tätä mä odottelinkin! Voi vitsi miten hyvä tuli, näyttää niin paljon hienommalta ja jotenkin nykyaikaisemmalta. Mua ällöttää kun meillä on sellainen valkoinen taso täynnä naarmuja ja jälkiä, sitten se koko allaskohta on sellanen rautatiskitaso. Hyi että. Vuokra-asuntojen huono puoli! Saisikohan meille laitettua tuollaista muovia siihen päälle, tuskin sen rautatason päälle saa mutta siihen valkoiselle pinnalle:o Tosin sen rautatasonkin haluaisin piiloon.. Oijoi omistusasuntoa ja sen mahdollisuuksia odotellessa...:')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihan totta puhut! :) Mutta hei, meilläkin on tuo tiskiallasosa sellasta terästä (vai mitä nyt onkaan? Ei kumminkaan ole mikään kaikista nätein), mutta kun dc-fixillä laittoi altaan ympärykset, niin näyttää paljon paremmalta! Askarteluahan se hieman vaatii, mutta on varmasti sen arvoista :)

   Poista
 5. Wau, ihan jäätävä ero! Tosi kivan näköstä tuli! :)

  VastaaPoista
 6. Siis vauu mikä muutos! Eihän tuota tunnista edes samaksi keittiöksi! :D todella näppärä laittaa tuollainen muovi tuohon päälle, näyttää nimittäin hirmu aidolle! ja laatat kyllä on saanut uuden elämän, ihan kuin nekin olisi vaihdettu uusiin :D uskomaton, todella kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! ❤ Olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen :) Onneksi on olemassa tuollaisia konsteja, joilla saa tehtyä helposti muutoksia!

   Poista
 7. Missä käyt huollattaa ripsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei enää ole ripsiä, koska allergisoiduin niille :/ Silloin kun räpsyt vielä oli, niin kävin huollattamassa niitä Salon Volumella, mutta enää sitäkään paikkaa ei enää valitettavasti ole.

   Poista
 8. Vau! Pitääkin muistaa kaivaa tää postaus esiin jos itelle jossain vaiheessa (mitä todennäköisimmin) tulee samanlainen ongelma eteen... Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pidät! Voin kyllä lämpimästi suositella dc-fixiä :)

   Poista
 9. Vau, mikä ero! :O Ettekö siis maalannut välitilan laattoja ollenkaan, vaan saumat ainoastaan? Ne laatatkin näyttää ihan uusilta! :D Upea uusi keittiö tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kiitos! Laatat on vain pesty ja tosiaankin saumat laitettu uusiksi :) Voi olla, että valaistuskin hieman hämää.

   Poista