tiistai 30. joulukuuta 2014

Olivia

Olivialla oli viime viikon maanantaina synttärit ja neiti täytti jo vuoden verran. Jo pitkään minulla on ollut suunnitelmissa omistaa oma postaus Olivialle, joten nyt on hyvä aika toteuttaa se synttäreiden kunniaksi! Täältä voi muuten käydä lukemassa postauksen, kun Olivia tuli meille kesäkuussa, mutta voisin pikaisesti kertoa taustat kuinka Olivia eksyi meille. Olimme Arton kanssa tosiaankin pohtineet koiran ottamista meille, mutta rodun valitseminen aiheutti meille päänvaivaa emmekä päässeet siitä yhteisymmärrykseen. Serkun serkkuni otti minuun yhteyttä ja kysyi, että olisimmeko kiinnostuneita sijoituspennusta, joka tulee Tanskasta. Olimme hieman hämillämme, mutta jo samana iltana Olivia tuli meille kylään ja ihastuimme neitiin täydellisesti. Koko illan tutkimme minkälainen rotu skyenterrieri on ja päädyimme siihen lopputulokseen, että täydellisempää koiraa ei meille voi olla. Yllätykseksi Olivia mutti meille jo seuraavana päivänä ja muistan edelleenkin tuon ensimmäisen illan kuinka paljon meitä kaikkia kolmea jännitti uusi tilanne kovasti. Kaikki meni kumminkin hienosti ja pikku hiljaa Olivia alkoi kotiutua meille. Onneksi olemme saaneet tukea hurjan paljon myös Olivian kasvattajalta, joten kaikki on sujunut todella mukavasti.


Olivia on rodultaan skyenterrieri ja rotu herättää aina kummastelua lenkkipoluilla. Jos joku sanoo kuulleensa rodusta tai tunnistaa Olivian oma-aloitteisesti skyenterrieriksi, on se suuri ihme. Lahdessa ei meidän käsittääksemme ole yhtään toista skyetä ja muutenkin rotu on todella harvininainen. Jostain olen kuullut, että sitä verrataan jopa Pandaan! Suomessa Skyenterriereitä on noin 300, eli harvinaisesta koirasta on kyse. Skyenterrierit on tosiaankin hauskan näköisiä tapauksia ja siihen mekin heti oikeastaan ihastuimme Olivian nähtyämme. Miten joku voikaan olla niin veikeän näköinen! Skyenterriereitä on mustana, harmaan eri sävyinä ja vaaleana mustilla korvilla ja kuonolla. Skyet on matalia ja pitkiä, niillä on isot korvat ja karvaa riittää vaikka kuinka ja paljon. Usein lenkillä kuulee kysymyksiä siitä, että onko turkki vaikeaa hoitaa ja toinen, että näkeekö koira mitään? Mutta kyllä se näkee ja turkki on yllättävän helppo hoitoinen! Tottakai sateella on hieman inhottavaa, kun vatsa ja tassut on kuraiset ja hiekka lähtee vasta Olivian kuivattua (eli koko asunto on täynnä hiekkaa), mutta eiköhän tuo samainen ongelma ole monella muullakin koiran omistajalla.

Nyt joulukuussa tuli täyteen myös täydet puoli vuotta, että Olivia on ollut meillä. Pakko sanoa, että tämä puoli vuotta on ollut aivan uskomattoman ihanaa aikaa. Tiesin, että koira tuo elämään paljon iloa ja rakkautta, mutta on ihanaa saada kokea se ilo ja rakkaus konkreettisesti. Me molemmat Arton kanssa rakastamme Oliviaa hurjan paljon ja on aina mukavaa tulla kotiin, kun iloinen hännänheiluttaja on vastassa. Tottakai aina kotiin tullessa jännittää, että onko neiti tuhonnnut jotain, mutta onneksi Olivia on viime aikoina rauhoittunut tuhoamisen suhteen. Ei Olivia mitään huonekaluja ole ikinä rikkonut, mutta kaikki irtaimisto maistuu hyvin.

On mukavaa herätä, kun Olivian turkki kutittelee varpaita tai huomata, että Olivia nukkuu meidän jalkopäässä onnellisena tuhisten. On mukavaa tulla kotiin, kun Olivia odottaa eteisessä innoissaan. On ihanaa nähdä, kun Olivia juoksee innoissaan lenkillä, olkoon se sitten vesilätäkössä tai sitten lumipenkassa. On suloista nähdä Olivia nukkumassa raajat kohti kattoa, kun me katselemme telkkaria. Olivian leikkimistä on hauska seurata ja koirakavereiden touhottamista on hupaisaa katsella. Olivia on valloittava koira ♥


En enää osaa kuvitella arkea ilman Oliviaa ja ne pari kertaa, kun Olivia on ollut yön muualla, on ollut todella outoja. Olen todella kiitollinen, että me saimme Olivian meille, koska Olivia on uskomattoman rakastettava koira, joka varastaa kaikkien sydämet ♥ Jos teille tulee jotain kysymyksiä mieleen Oliviasta, sijoituksesta tai jostain muusta, niin kysykää toki! Yritän parhaani mukaan vastailla :)
-Ellanoora

Ps. Harmittaa, kun meidän piti ottaa Oliviasta "virallinen" 1-vuotiskuva, mutta eihän me sellaista olla saatu aikaiseksi :D Vasta tänään Olivia pääsi pesulle ja harjattavaksi, joten neiti on taas ihanan pehmeä, silkkisen sileä ja todella söpö, joten nyt lähi päivinä on pakko ottaa edustava kuva!

6 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Niinpä <3 Miten joku voikaan olla niin ihastuttavan näköinen!

   Poista
 2. voiii kuinka ihana koira!!!<3 todella suloinen tapaus :) ihanaa uutta vuotta sinne Ellanoora<3

  VastaaPoista
 3. Voi myöhäiset synttäri onnittelut tälle aivan sydäntäsulattavalle Olivialle ♥ Ja oikein onnellista uutta vuotta Ellanoora <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata, annan synttärihalin Olivialle! Hyvää uutta vuotta myös sinne <3

   Poista