tiistai 12. elokuuta 2014

Blogihaaste


Suuri kiitos Katalle haasteesta, joka tuli erittäin hyvään aikaan! Kamerani on edelleenkin huollossa ja voin kertoa, että blogia on ollut koko ajan todella kova ikävä. Muutama postausidea on ollut mielessä, mutta en ole kerennyt toteuttamaan niitä, kun ne vaativat enemmän kuin tavallisten asupostausten tekeminen. Enkä ole edes jaksanut kaivaa vanhaa kameraa esille... Kamera on melkein kuukauden päivät huollossa, joten sinne meni ne "viikko, maksimissaan kaksi" -lupaukset.


SÄÄNNÖT:
1. Postaa palkinto blogiisi.
2. Kiitä bloggaajaa, joka antoi palkinnon sinulle ja linkitä takaisin hänen blogiinsa.
3. Kirjoita 11 satunnaista faktaa itsestäsi.
4. Vastaa nimeäjäsi 11 esittämään kysymykseen ja aseta 11 kysymystä sinun ehdokkaillesi.
5. Nimitä 11 bloggaajaa, joille haluat tämän palkinnon antaa.
6. Ilmoita ehdokaillesi, että olet nimennyt heidätFAKTAT MINUSTA: 


1. Mulla on ollut monia unelma-ammatteja pienestä pitäen kuten näyttelijä, laulaja, kirjailija sekä opettaja. Muut ovat karsiutuneet tietyistä syistä pois, mutta opettajan ammatti on edelleenkin unelmissa ja toivonkin kovasti, että tämän välivuoden jälkeen pääsen opiskelemaan yliopistoon luokanopettajaksi.

2. Olen hulluna erilaisiin herkkuihin. Suklaa, jäätelö ja sipsit taitaa olla herkkulistassa ensimmäisenä ja tottakai pizzat ja hampparit maistuu myös hienosti. Tottakai tykkään terveellisemmistäkin asioista, kuten smoothieista, salaateista ja hedelmistä, mutta en ole sellainen ihminen, joka osaisi jättää herkut kokonaan pois. En näe herkkujen mutustelussa mitään pahaa, mutta välillä vähempi voisi olla parempi.

3. Taidan olla hieman outo ihminen, kun en tykkää salilla käymisestä ollenkaan. Sitä on kokeiltu ja yritetty, mutta tahdon, että liikunta on hauskaa ja mukavaa ilman hullua rääkkiä. Olen todennut, että tanssi ja Olivian kanssa lenkkeily on minulle parasta liikuntaa, vaikka hieman kadehdinkin niitä ihmisiä, jotka viihtyvät salilla.

4. Tykkään lukemisesta hullun lailla, mutta valitettavasti nykyään lukeminen on jäänyt vähemmälle. Ennen saatoin lukea kirjan tai pari kouluviikon aikana, mutta lukiossa romaanit vaihtuivat toisenlaiseen kirjallisuuteen. Nykyään pyrin jokaisella lomalla lukemaan vähintään yhden kirjan, joka on onnistunu nyt viime vuosina erittäin hyvin. Nyt kesälomalla luin esimerkiksi neljä kirjaa. Arkena nykyään elokuvat ja sarjat (kiitos netflixin) ovatkin korvanneet kirjat ja elokuvat ovatkin lukemisen jälkeen erittäin mukava vaihtoehto viettää vapaa-aikaa.

5. Kun luen kirjaa, niin uppoudun siihen aivan totaalisesti. Saatan lukea sata sivua kerralla ja taukoa pitäessä olen edelleenkin täysin kirjan lumoissa. Kirjan lopettaminen on pahinta, koska toivoisin aina kirjan jatkuvan ja kertovan enemmän ihmisten tulevaisuudesta ja muusta. Pitkät kirjasarjat saavat mielikuvitukseni mylläämän ja kirjasta ''yli pääseminen'' voi viedä aikaa. Potterit on ehdottomasti lempparein kirjasarja ja toivon kovasti, että tulevaisuudessa saadaan lukea tuosta taikamaailmasta lisää.6. Osaan olla asioista ja kodin järjestyksestä melkoisen tarkka, mutta mm. puhelimen, avainten ja erilaisten lippulappusten hukkaaminen on erikoisalaani. Yleensä ne tosin löytyvät hyvinkin järkevästä paikasta, mutta jotenkin vain unohdan mihin olen laskenut tavaran käsistäni ja sitten etsin niitä hulluna. Toivoisinkin kovasti, että voisin soittaa kaikkiin tavaroihin tai vaihtoehtoisesti nappia painamalla kadonnut esine alkaa pitämään ääntä.

7. Minusta ei välttämättä uskoisi, että minulle metsässä oleminen ei ole mikään ongelma entisenä partioilaisena. Viime koulutuksessani olimme monia kertoja leireilemässä ja esimerkiksi viimeisessä työssäoppimisessa olin nuorten kanssa yhden yön telttaretkellä ja ne kaksi päivää satoi vettä ihan kiitettävät määrät. Oli mukavaa nukkua teltassa, tehdä ruuat nuotiolla ja nauttia luonnosta, mutta aina metsäreissun jälkeen on myös kiva palata kotiin, päästä suihkuun ja pukemaan puhtaat vaatteet.

8. En ymmärrä miksi ihmisten pitää riidellä. Miksi pitää sanoa ilkeitä asioita toisille, huutaa ja raivota naama punaisena, pitää mykkäkoulua, uhkailla, satuttaa toista... Ei tietenkään mikään kaveri- tai parisuhde ole täydellinen, mutta voitaisiinko erimielisyydet hoitaa jollakin muulla tavalla? Sanotaan, että riitely puhdistaa ilmaa, mutta itse olen sitä mieltä, että riitely on sama kuin kiusaaminen; molemmat jättävät arvet syvälle sisimpään eikä ne ikinä unohdu. 

9. Nyt ihmiset pitää mua ihan kajahtaneena, kun kerro tämän, mutta mulla on joku pakkomielle mun varpaista. On olemassa jotain kuvia missä mä pienenä tutkin mun varpaita ja edelleenkin tänä päivänä mä saatan iltaisin tutkia mun epämuodostuneita varpasia. Se on vähän sama asia, kun jotkut tutkivat kynsiään tylsinä hetkinä, mutta mä teen saman varpaille :D

10. Olen ihan onneton elektroniikan kanssa. Onneksi on Arto, jonka laitan yleensä tekemään suurimmanosan asioista, jotka liittyy elektroniikkaan. Tietysti blogi ja kamera on sellaisia, että niiden kanssa yritän ensin itse tapella ja blogin kanssa onkin monet kerrat tapeltu monia tunteja, mutta kun Arton pyytää paikalle, niin herralla kestää muutama sekunti selvittää ongelma. Puhelin, tietokone ja netti jutut jätän suosiolla Artolle. Välillä viihdytän Arton päivää soittamalla hänelle ja kysymällä, että mites mä sainkaan telkkarin päälle :D Ihan uskomatonta...

11. Olen joskus sanonut äidille, että en ikinä mene töihin kauppaan tai mäkkäriin/heseen, edes kesätöihin. Noh, missäs sitä ollaan oltu nyt jo kaksi vuotta töissä ja vieläpä viihdytään niin hyvin, että välivuosi meinataan viettää siellä? Kaupan kassalla tietenkin.. Never say never!

Nyt kun vauhtiin pääsin, niin näitä olisin voinut kirjoitella enemmänkin, mutta jätetään nämä tähän :DKATAN ANTAMAT KYSYMYKSET MINULLE:

1. Mikä on mieleenpainuvin juttu, mitä sulle on tapahtunut tänä kesänä?
- Ehdottomasti Olivian saapuminen meille kesäkuussa. Kyllä tuo karvanaama on tuonut meille niin paljon iloa ja rakkautta, että en enää pysty kuvittelemaan meidän arkea ilman Oliviaa. Mulla on myös suunnitteilla oma postaus Oliviasta.
 
2. Entä onko kesäsi aikana tapahtunut jotain, minkä haluaisit unohtaa?
- Jos jotain olisi pakko unohtaa, niin ne alkukesän hirveän viileät ilmat :D 
 
3. Oletko onnellisempi tänä kuin viime kesänä?
- Olen. Viime kesänä oli paineet töiden ja koulun yhdistämisestä sekä kaikki viimeiseen opiskeluvuoteen liittyvä stressi. Tämä kesä on ollut jotenkin mukavan rento ja vapauttava.

4. Onko tälle kesälle suunnitelmissa enää mitään matkoja?
- Tallinan reissusta on ollut keväästä saakka puhetta, mutta saa nähdä milloin tämä reissu toteutuu vai jääkö myöhemmäksi.
 
5. Oletko mieluiten enempi mökillä vai kaupungissa?
- Mieluusti viettäisin kesällä aikaa molemmissa tasapuolisesti, mutta valitettavasti mökillä on viime vuosina tullut oltua aivan liian vähän. Rakastan mökkeilyä, mutta myös kaupunkia kesäisin.

6. Oletko enemmän lomaillut vai ollut töissä?
- Aikalailla puolet ja puolet. Oli aivan ihanaa viettää kesälomaa, mutta oli myös kiva palata takaisin töihin.
 
7. Onko tyylisi muuttunut viime kesään verrattuna?
- Tyylini muuttuu koko ajan hitaasti mutta varmasti. Esimerkiksi viime kesänä aloin pikku hiljaa käyttää rohkeammin mekkoja ja muita itseäni miellyttäviä vaatteita ja tänä kesänä mekot ovatkin vallanneet vaatehuoneeni. 
 
8. Lemppari vaatekappale kesäisin?
- Hieman edelliseen vastaukseen viitaten; ehdottomasti maksimekot ja maksihameet ♥
 
9. Lempi kesädrinkkisi?
- Eiköhän mansikkamargarita vie voiton.
 
10. Oletko saanut mielestäsi kesästä jo kaiken irti?
- Kesä voisi ainakin omasta mielestä jatkua pidempääkin ihan vain senkin takia, kun kesä vaan voittaa syksyn ja talven ankeudet.
 
11. Minne haluaisit ensi talvena matkustaa, kun ihana kesä on ohi?
- Lontoo, Rooma, New York Pariisi... Oikeastaan mikä vain paikka kelpaisi, mutta taidan olla enemmän kaupunkilomalainen kuin rannalla löhöilijä.
 
 

JOS KOET TÄMÄN HAASTEEN OMAKSESI, NIIN OLE HYVÄ! EN JAKSA ALKAA KETÄÄN ERIKSEEN HAASTAMAAN. TÄSSÄ KYSYMYSKET:

1. Asiat/ tapahtumat/ muistot, joista tulet muistamaan sinun kesän 2014?
2. Mitä tämä syksy tuo tullessaan?
3. Odotatko jo ensi kesää? Miksi?
4. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Entä kymmenen?
5. Mikä on parasta bloggaamisessa?
6. Minkä takia aloitit kirjoittamaan blogia?
7. Minne tahtoisit ehdottomasti päästä matkustamaan? Miksi?
8. Oletko tällä hetkellä koukuttunut johonkin sarjaan?
9. Mitä kaikkea ostoslistaltasi löytyy?
10. Mikä on ruoka, jota teet mieluiten? Miksi? 
11. Jos voisit muuttaa itsessäsi jotain (ulkonäkö, luonne, mitä vaan), niin mikä se olisi? 
 

7 kommenttia :

 1. Älyttömän ihana lukea susta faktoja! Mun mielestä oli tosi mielenkiintosta lukee myös noi mun antamiin kysymyksiin sun vastaukset ♥ Tosiaan aika loisto ajoitus antaa sulle kyseinen haaste, kun sun kamerasi on ollut niin hirveen pitkään huollossa! Ihanaa, ne joille oon tän haasteen antanut, niin todella moni teistä on tehnyt tämän haasteen jo. Mielettömän mahtava juttu ♥ Lisäksi ihailin niin näitä kuviasi, varsinkin tuo viimeinen, sä vaan oot niin upee<3 Ikävä sun asupostauksiasi jo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3! Oli tätä kyllä ihana kirjoitella, kun tosiaankin jäänyt postailut vähemmälle :/ Kuulemma viimeistään ensiviikon alussa pitäisi kameran saapua, can't wait!

   Poista
 2. Täytyypä tehdä tämä kun kunnollinen esittely blogistani puuttuukin! Aattelin tulla linkkaaman sulle mun blogin, mua ainakin kiinnostaa sun blogi erityisen paljon kun ollaan samalla alalla, ehkä säkin saisit mun blogista jotain irti kun koulu- ja työjuttuja tulee välillä kirjoteltua. :)

  http://herttamaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tää ei nyt todellakaan ollu mikään ontuva mainostusyritys! :D

   Poista
  2. Tee toki tämä! :) Oon tainnut joskus käydä sun blogissa, mutta pitää tulla uudestaan ajan kanssa katsomaan. Kiva lukea saman alan juttuja :)

   Poista