torstai 7. heinäkuuta 2016

Tallinna + opiskelukuulumiset


Toppi Seppälä // Farkut Gina Tricot // Neule Lindex // Kengät Prisma // Reppu Primark // Aurinkolasit River Island

Minun ja Tarun on pitänyt jo parin vuoden ajan tehdä jokin pieni kiva kesälomareissu yhdessä, mutta jotenkin se on aina jäänyt tekemättä erilaisten ongelmien vuoksi. Nyt saimme sovittua molemmille sopivan päivän ja kirpparirahat kuumotteli molempien taskuissa, joten eilen suuntasimme laivalla Tallinnaan, jossa päivä kului shoppaillen, syöden ja nauttien päivästä. Reissu tuli molemmille tarpeeseen ja päivä kului mukavissa merkeissä, vaikka päivää varjostikin ikävät opiskelu-uutiset. 

Kuten olenkin kertonut, olen varasijoilla Savonlinnaan luokanopettajaksi. Toissailtana huomasin tuloskirjettä lukiessa, että omat pisteeni ovat korkeammat kuin alin hyväksytty pistemäärä. Kaiken järjen mukaan minunhan pitäisi olla sisässä, eikö vain? Selvitin eilen asiaa ja kävi ilmi, että kaksi vuotta sitten vastaanottamani ammattikorkeakoulupaikka tekee minut ei-ensikertalaiseksi, vaikka lykkäsin aloitusta vuodella ja vuoden jälkeen totesin ettei minun kannata aloittaa yhteisöpedagogin opintoja, koska tahdon paljon enemmän luokanopettajaksi. Luulin olevani enskertalainen, koska en lopulta ottanutkaan paikkaa vastaan enkä ole opiskellut päivääkään korkeakoulussa, mutta toisin kävi. Kouluun pääseminen on nyt minulle hyvinkin haastavaa (ja kaikille niille, joilla on jo toinen korkeakoulututkinto tai opiskelupaikka) tämän ensikertalaisuuskiintiön vuoksi. Olen tällä hetkellä neljännellä varasijalla ja tottakai on olemassa pienet mahdollisuudet päästä sisään, mutta ensikertalainen korvataan ensikertalaisella, vaikka hänellä olisikin huonommat pisteet kuin minulla tai muilla ei-ensikertalaisilla. Onhan se hienoa, että ensimmäistä kertaa korkeakouluihin hakevilla on hyvät mahdollisuudet päästä kouluun sisään suurien ensikertalaiskiintiöiden takia, mutta tämä nykyinen systeemi rankaisee kaikkia niitä, joilla on aiempi tutkinto, on opiskellut korkeakoulussa tai vastaanottanut koulupaikan. Kaksi vuotta sitten tämän uuden järjestelmän yksityiskohdat olivat monessa kohtaa kysymysmerkki, joten ajattelin, että en menetä yhtikäs mitään, jos otan paikan vastaan ja mietin vuoden verran vaihtoehtojani. Ja pyh... Jos en olisi ottanut paikkaa vastaan, niin minulla olisi opiskelupaikka alalla, josta unelmoin. Voitte vaan kuvitella kuinka raivoissani olin eilen, kun minulle selvisi etten olekaan ensikertalainen, vaikka en ole opiskellut ammattikorkeassa päivääkään. No ensi vuonna sitten viisaampana ja raivolla sisään kouluun, koska tänä vuonna näyttää jäävän ihan vain pienestä kiinni. 

Nyt tuli aikamoinen avautuminen, mutta koska olen tännekin höpötellyt koko kevään ja kesän ajan opiskelujuttujani, niin tässä vielä viimeisimmät uutiset. Onneksi shoppailuterapia auttaa aina ja kotiin olikin aikamoiset kantamukset. Jos jaksan, niin voisin tehdä pitkästä aikaa ostospostausta, koska olen niin innoissani kaikista ihanista ostoksistani! :)

Mitäs mieltä olette eilisen asusta, jossa tuli reissattua? Asu oli painottunut hyvin vaaleisiin sävyihin, mutta yllätyksekseni sotkin farkkuni vasta kotimatkalla. Valkoiset vaatteet on vaan niin vaikea pitää puhtaina :D Nyt pitäisi alkaa miettimään viikonlopun asuja, kun luvassa on taas vuoden ajan kovasti odotettu Summer up! Viime vuosina sää on aina suosinut tuota festariviikonloppua, mutta nyt näyttää hieman ikävältä. Onneksi sää ei ikinä pilaa festaritunnelmaa, mutta saa nähdä mitä sitä keksisi päälle. 
-Ellanoora

12 kommenttia :

 1. Teidän reissu kuulostaa kyllä kivalle, ihanaa päivää ootte Tallinnassa viettänyt! :) Ja voi harmi noita koulujuttuja, onhan tuo aika ikävä tilanne sulle kun kumminkaan et ole korkeakoulussa päivääkään opiskellut :/ Toivottavasti pääset sisälle sitten vaikka ensi vuonan jos nyt ei tärppää! ♥ ja hei ihana asu, vaaleet sävyt sopii sulle ♥ Mäkin vähän surkuttelin tuota summer upin säätä, mutta ei voi mitään! Kävin hankkimassa kertakäyttösadetakkeja jo viikonloppua varten, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Viivi ❤ Toivottavasti saadaan viikonloppuna nauttia mahdollisimman kuivasta säästä! :)

   Poista
 2. Ikävä kuulla et toi systeemi nyt pilas ton sun sisäänpääsyn! :( Harmittaa kyllä tosi kovin, ellet pääse sisään. Sovit nimittäin sille alalle paremmin kuin hyvin! Mitä oon sua snäpissä ja täällä jo pitkään seurannu niin en ees vois kuvitella että menisit muualle! Mutta jos ei tänä vuonna tärppää niin ensi vuonna vaan uudestaan ja oon varma et sillon pääset!
  Toi sun asu on muuten tosi ihana, ja ostospostaus olis tosi kiva! Tee ihmeessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos suuresti, ihanasti sanottu! :) Ei tässä pidä luovuttaa, jos nyt ei sisään päästä!

   Poista
 3. Tämä uusi systeemi on kyllä täysin järkevä! Kun otit paikan vastaan korkeakoulusta olit heillä opiskelijana vuoden, etkä tämän takia tietenkään ole enää ensikertalainen. Sinulla oli jo se mahdollisuus! Ja vielä kun otit paikan vastaan, niin joku toinen joka todella olisi halunnut sisään ei saanut paikkaa. Tällä uudella systeemillä (ensikertalaisuus ja opintojen siirtäminen ilman järkevää syytä ei enää ole mahdollista) ehkäistään juuri näitä huvikseen hakijoita sekä paikan vastaanottajia siirtäen aloitusta ja lopulta opintojen keskeyttämistä kun keksikin jotain parempaa. Nyt täytyy ajatella hyvin järkevästi kun hakee ja vastaanottaa opiskelupaikkoja! Toivottavasti kuitenkin pääset opiskelemaan luokanopettajaksi, olisit varmasti erinomainen siinä työssä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että halutaan karsia huvikseen hakuja ja iäisyysopiskelijoita, mutta silloin kaksi vuotta sitten oli vain arvauksia eikä kunnon tietoa tästä uudesta systeemistä. Jos olisi kerrottu selkeästi ja kunnon siirtymäajalla tästä uudesta hakusysteemistä, niin en olisi hakenut kakkosvaihtoehtoon laisinkaan, vaan juurikin pelkästään sinne minne tahdon todella. Ennen ainakin meille oikein painotettiin, että hakekaa mahdollisimman moneen paikkaan ettei jää tyhjän päälle, mutta nyt tuo systeemi ei tosiaankaan toimi :D Monet esim. lääkikseen tahtovat hakevat myös lukemaan vaikkapa kemiaa varuiksi ja elleivät he pääse lääkikseen, niin he ovat yliopistossa vuoden opiskellen. Mielummin noin kuin tyhjän päällä ainakin omasta mielestä. No saa nähdä miten tässä käy tulevaisuudessa, mutta nyt valmistuvat ovat onnekkaassa asemassa, koska kaikki tarvittava tieto on saatavilla. Nyt tosiaankin täytyy olla hyvin tarkkana valinnoissaan ja siinä on omat plussansa ja miinuksensa. Onneksi tässä ollaan vielä suht nuoria ja vuoden päästä on taas uudet haut :) Kiitos kommentista!

   Poista
  2. No on kyllä ikävä tämä, etenkin kun tuona aikana ei ollut tietoa tällaisesta tulevasta muutoksesta :( Mutta hyvä on tuo asenteesi, ei pidä heittää kirvestä kaivoon :)

   Poista
  3. Niinpä.. Inhottavaa, mutta ei tuolle enää voi mitään. Kiitos kommentista :)

   Poista
 4. Harmi kuulla, että koulupaikan kanssa on käynyt noin :( Mulla oli viime vuonna sama tilanne, että jäin ihan parin varasijan päähän opiskelupaikasta ja koko heinäkuun masistelin sitä. Kuitenkin pääsinkin lopulta varasijalta sisään, joten pidän peukkuja sulle vielä sillä oot niin lähelle päässyt! :)

  Ja vitsit miten ihania kuvia tässä postauksessa! Mulla oli samanlaisesta aurinkoisesta kesäpäivästä haavekuvat päässä pari viikkoa sitten kun käytiin Tallinnassa, mutta tulikin kaatamalla vettä :D

  http://riikkamaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mulle käy vielä yhtä hyvin kuin sulle! :) Ja kiitos paljon ❤ Yleensä sää ei suosi meidän reissuja, mutta nyt kävi tuuri :D

   Poista
 5. No ääh, voin vaan kuvitella miten tuo tilanne ärsyttää :( Ja oikea asenne – ensi vuonna raivolla kouluun! <3 Ja hei, ihana asu sekä vitsit, tuo reppu ja aurinkolasit kiinnitti heti mun huomion! Näyttää super kivoilta :)) Ps. ostospostausta ehdottomasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista ❤ Nyt ollaan varasijalla kolme, eli pienestä jää kiinni..

   Poista