tiistai 19. heinäkuuta 2016

Vauvakutsut


Lauantaina päästiin viettämään ystäväni vauvakutsuja ihan mahtavassa porukassa. Luvassa oli rentoa oleilua, herkuttelua leipomusten ääressä, vauvajuttujen ihmettelyä sekä ohjelmana askartelemani kirjasen täyttelyä tulevien vanhempien iloksi. Lauantainen iltapäivä oli siis erityisen onnistunut ja ihana ♥ Tuleva äitikin taisi olla oikein otettu lahjoista, joita myös me muut tutkimme intopiukeina (vauvakuumetta ilmassa? Ei toki...)

Nämä olivat ihka ensimmäiset vauvakutsut, joissa olin osallisena, joten parin kaverin kanssa näitä kutsuja miettiessä googlettelin ahkerasti erilaisia ideoita, mutta lopulta päädyimme lähes ohjelmattomiin kutsuihin. Tuleva äiti superleipurina hoiti ruokapuolen, joten siitä meidän ei tarvinnut huolehtia, muuten kuin kävin edellisenä päivänä hieman apukokkina auttelemassa.

Annoin lahjaksi muutamat vaatteet (nyt alennuksien ollessa käynnissä hullaannuin ihan täysin lastenvaateosastolla. Onneksi kohta kummilapsien määrä on kaksi, joten pääsee vieläkin enemmän kuolaamaan niin ihania lastenvaatteita!), mutta halusin antaa myös jotain säilyvää. Ideoita googletellessa törmäsin erilaisiin tietovisoihin, kysymyslappuihin ja muihin näiden tyyppisiin täytettäviin ja säilöttäviin ohjemanumeroihin. Päätin askarrella kirjan, johon keräsin erilaisia kysymyksiä jokaiselle sivulle ja kaikki vieraat saivat sitten vastata oman idean / ajatuksen / arvauksen omalla värikynällään (näin tiedämme myöhemminkin kenen arvaus on kyseessä). Kysymyksiä oli laidasta laitaan, mutta tässä nyt esimerkkejä, joita muistan kirjoittaneeni: Milloin lapsi syntyy? Minkälainen sää tuona päivänä on? Monelta lapsi syntyy? Synnytyksen kesto? Vauvan pituus ja paino? Hiusten väri vai onko hiuksia syntyessä laisinkaan? Nimiehdotuksia? Mitä erityistaitoja lapsi tulee oppimaan? Mitä piirteitä perii äidiltä ja isältä? Luonne teininä? Terveiset vanhemmille? Aluksi kysymysten keksiminen oli haastavaa, mutta lopulta niitä olisi keksinyt vaikka kuinka paljon. Vieraat myös vastasivat mielellään kaikkiin kysymyksiin ja näin vanhemmat saivat hauskan muiston itselleen. Oli myös puhetta, että eniten oikeita vastauksia saanut saisi itselleen pinkin pullon, joten nyt odottelemme kuumeisesti lapsen syntymää ;)

Rakastan askartelua, joten oli todella ihanaa kuluttaa pari iltaa tuota tehdessä. Viimeiset kolme kuvaa ovat kirjan alusta ja muiden sivun ylälaitaan kirjasin mustalla tussilla kysymyksen sekä lisäksi muutamat suloiset koristetarrat tai -kuviot piristykseksi. Minun piti ottaa kunnon kuvat kirjasta, mutta kaikessa tohinassa se tietenkin jäi. Toivottavasti joku voi kumminkin hyötyä tästä ideasta jonkun tärkeän ihmisen vauvakutsuja järjestäessä :)
-Ellanoora

8 kommenttia :

 1. Awwws niin söpöä!! Mua harmittaa etten itse järkännyt siskolleni vauvakutsuja ja tämähän on kaksi ihanaa poikaa maailmaan pyöräyttänyt. Juhlat ja kaikki kuulostaa niin mahtavalta, herkut näyttää taas syötävän hyvältä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! No onneksi tulevaisuudessa on varmasti vielä mahdollista järjestää kutsuja sukulaisille ja ystäville :)

   Poista
 2. Oi onpa ihana idea toi kirja! :) Varmasti jää ihanat muistot siitä talteen ♥

  VastaaPoista
 3. Oi oli varmasti mukavat kutsut! Ja kaikki noi herkut ^^ Näkyy, että vaivaa on nähty ♡

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisi useamminkin tällaisia kutsuja :) Kiitoksia ❤

   Poista
 4. Ihanan oloiset vauvakutsut <3 Mä rakastan just kaikkea tommoista hömppää :D Ihana muisto tuo kirja!

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanat ne kyllä oli :) Hahaa joo, toinen hömppäfani täällä!

   Poista