sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Herkullinen valkosuklaajuustokakku mansikoilla

Ostin jokunen aika sitten suloisen sydämen muotoisen kakkuvuoan ja pakkohan sitä oli mahdollisimman pian päästävä testaamaan. Onhan tuollainen sydämen muotoinen vuoka paljon kivempi kuin tavallinen ympyrävuoka, eikö vaan! Hetken pohdinnan jälkeen päätin tehdä valkosuklaajuustokakun, mutta hyvin sekalaisen kauppareissun jälkeen minulla ei ollut aineksia valmiiseen ohjeeseen, joten päätin ottaa riskin ja yhdistellä paria eri ohjetta ja siinä leipoessa päätin vieläpä lisätä aineksia ihan oman pääni mukaan. Lopputulos oli muuten erityisen herkullinen, joten nyt yritän muistella, että mitä kaikkea tuohon ihanaan kakkuun tulikaan.


Pohja
175 g dominoita
n. 50 g voita

Reunoille
tuoreita mansikoita 

Täyte
5 liivatelehteä
400 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 kpl kananmunia
2 dl kuohukermaa 
200 g Maraboun valkosuklaata
n. 3 rkl sitruunamehua
n. 1-2 dl vaniljan makuista soijamaitoa 

Koristelu
mansikoita
daimrakeita
raastettua valkosuklaata 


- Aseta vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat
- Murskaa keksit ja sulata voi keksimurskan joukkoon.
- Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti
- Leikkaa mansikat puoliksi ja asettele ne reunaa vasten    

- Laita liivatelehdet veteen likoamaan
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi
- Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto kuohkeaksi
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa  (vesihauteen olen itse kokenut parhaaksi tavaksi suklaan sulatukselle)
- Yhdistä   sulanut suklaa, tuorejuusto, soijamaito, kermavaahto sekä muna-sokerivaahto yhteen kulhoon ja sekoita seosta varovaisesti
Kiehauta sitruunamehu ja sekoita joukkoon liivatelehdet yksi kerrallaan (muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi pois)
- Lisää sitruunamehu muun täytteen joukkoon samalla sekoittaen 
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku joko muutamaksi tunniksi pakkaseen tai odottelemaan seuraavaa päivää jääkaappiin
- Kun kakku on hyytynyt, voit koristella sen mieluisalla tavalla


Tästä kakusta tuli uskomattoman herkullinen, mutta toivon, et muistin kaikki raaka-aineet ja niiden määrät oikein :D Kaiken järjen mukaan tuon pitäisi kumminkin olla oikein! Jääkaapissa oli sattumoin tuota vaniljan makuista soijamaitoa ja se toi aivan ihanaa makua tähän kakkuun. Sen voi kumminkin jättää pois ja laittaa esimerkiksi kuohukermaa enemmän! Nuo mansikat olivat muuten Espanjalaisia ja olivat yllättävän makeita, nami ♥

Yleensä noudatan ruokaa laittaessa ja leipoessa ohjeita pilkun tarkasti, koska osaan olla keittiössä myös hyvin sählä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun harrastin kunnolla kokeellista leivontaa ja se kyllä kannatti! Oi kun saisi nyt herkutella tuolla kakulla ♥
-Ellanoora




10 kommenttia :

  1. No nam tuota kun pääsisi maistamaan! Näyttää ja kuulostaakin ihan todella herkulliselta:) Oon aika kova kakkuhirmu mutten taas tykkää yhtään leipoia tms. Joskus serkun kanssa menee mutta ei yksin:D Tuo mulle palanen!;) Kauniisti oot muuten koristellutkin tuon ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos kovasti Kata ❤ Juustokakut on tosi helppo tehdä, joten en yleensä leivo muunlaisia kakkuja :D Pitäisi kyllä harjoitella leipomista enemmän ehdottomasti!

      Poista
  2. Kaunis kesäinen kakku ja ohje vaikuttaa helpolta. Voisi ottaa talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kakku sopisi tosiaankin aivan ihanasti kesäiseen pöytään tarjottavaksi :) Suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  3. Naam, ihastelinkin tätä jo instagramissa!! ♡ pitää ottaa kyllä ohje talteen ;D

    VastaaPoista
  4. Ei voi muuta sanoa kuin että nam! ♥ 8) niin hyvän näköinen kakku! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitoksia! Olen kyllä todella tyytyväinen niin ulkonäköön kuin makuunkin.

      Poista
  5. Niin hyvän näköinen kakku kyllä, että.. <3 :D Kelpais tännekki :)

    VastaaPoista