torstai 28. marraskuuta 2013

Back to school


Meidän luokka on ollut lokakuun alusta saakka työssäoppimassa ja eilen olikin sitten paluu jälleen kouluun. Monikaan meidän luokkalainen ei palannut koulunpenkille riemulla, sillä onhan nuo työssäoppimiset lähes poikkeuksetta erityisen hyviä kokemuksia, joissa on hauskaa ja sen lisäksi tottakai oppii paljon kaikkea hyödyllistä. Itsekin olisin mieluusti jäänyt omaan TOP-paikkaan vielä pidemmäksikin aikaa, koska viihdyin siellä tosissani. Näytöstä muuten sain kolmosen (arvosteluasteikko 1-3), joka oli tavoitteenikin. Oli mukavaa kuulla opettajalta ja ohjaajalta kehuja siitä kuinka olen oikealla alalla, that's true! Seuraava TOP onkin keväällä viimeisessä jaksossa ja odotan jo nyt innolla sen alkamista. Tässä odottelenkin vastausta eräästä mahdollisesta työssäoppimispaikasta, jonne tahtoisin kovaasti keväällä.

Kouluun paluu ei tosiaankaan ollut kovin mukava. Kaksi kuukautta on saanut tehdä sellaista työtä, jossa on paljon sellaisia piirteiä, joita tahdon tulevaisuuden ammatiltanikin. Olen saanut leireillä, askarrella, olla lasten ja nuorten kanssa, päässyt suunnittelemaan sekä toteuttamaan asioita sekä myöskin istumaan palavereissa, joiden sisällöt ovat kovasti kiinnostaneet minua. Kahden aktiivisen kuukauden jälkeen onkin aikamoinen pudotus palata koulunpenkille, jossa pitää istua parhaimmillaan kahdeksan tuntia paikoillaan, lukuunottamatta muutamaa taukoa, kuunnellen ehkä jopa hieman tylsää opetusta. Eilen ja tänään olen joutunut tosissani tekemään töitä sen eteen, etten nukahtaisi kesken tunnin. Ainakin näin aluksi kaipaisin jotain hieman aktiivisempaa tekemistä kuin kuuntelua. 

Varmaankin pääsen takaisin koulurytmiin hyvinkin nopeasti. Nyt heti TOP:n jälkeen on vain jokin hetkellinen koulumasennus kaiken mukavan jälkeen. Toki sekin vaikuttaa, että päivittäin pitää matkata kouluun noin 40 minuuttia suuntaansa ja nyt sen tajuaa kuinka lyhyet päivät jo ovat. Tuo linkussa istuminen syö yllättävän paljon päivän pituudesta.

Onneksi ensi viikko poikkeaa paljonkin tästä viikosta ja pelkästä istumisesta, nimittäin keskiviikkona ja torstaina on suuntana Helsinki! Keskiviikkona mennään studia-messuille sekä Sami Hedbergin kuvauksiin. Torstaina taas suuntana on eduskunta sekä nuorisokeskus Happi. Tulee varmasti todella mukavat kaksi päivää :)

Onko muita tulossa studia-messuille? Entäs mitäs te tykkäätte uudesta bannerista? Hieman isompana se olisi kivempi, mutta en vain enää yksinkertaisesti jaksanut säätää sen kanssa yhtään enempää. Ainakin itse tykkään siitä kovasti, vaikka onkin melko samanlainen kuin edellinen.
-Ellanoora

14 kommenttia :

 1. On ihan pakko laittaa mutta mä näin sinut kun olin menossa katsomaan nälkäpeliä ~

  VastaaPoista
 2. Alko tekee mieli breezeria :D ! ihania kuvia sulla nättimys !

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, munkin alkoi tekee hirmusti mieli Breezeriä ja myös Smirnoff iceä..:D Katsoinkin jo että oletko vaihtanut banneria ja olithan sinä! Upea:) Olisipa mullakin tuollaiset silmät kuin sulla senkin kaunis nainen!

  VastaaPoista
 4. Opiskeletkohan säkin mahdollisesti nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii, ollaan sitten samalla alalla. :p

   Poista
  2. Jee mahtavaa! Harvemmin törmää muihin nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajiin :)

   Poista
 5. Onkohan noi kulmat nyt vähän liian tummat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa.. Onhan ne vähän tummat, mutta ei omasta mielestä liian :)

   Poista
 6. Opiskeletsä diakonian instituutissa? :D

  VastaaPoista