sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kuinka terveellinen elämä onnistuu minulta?


"Tahdon alkaa elämään terveellisempää elämää, innostua liikunnasta ja monipuolisesta sekä terveellisestä ruokavaliosta. Tahdon tehdä enemmän kotiruokaa, käydä vähemmän ulkona syömässä sekä syödä vähemmän pikaruokaa. Tahdon kokeilla uusia reseptejä ja alkaa testaamaan kasvisruokia. Muutaman kilon tiputtaminen olisi myös mukavaa, mutta sen pitäisi onnistua edellä mainittujen asioiden avulla ilman suurempia ongelmia."

Näin kirjoitteilin edellisessä postauksessa tammikuun alussa ja näitä asioita olen viimeiset pari viikkoa työstänyt. Ja pakko sanoa, että yllättävän hienosti olen päässyt näissä tavotteissa alkuun! Tuota postausta kirjoittaessa minulla ei oikein ollut tietoa miten käytännössä lähtisin tuota kaikkea toteuttamaan, mutta yllättävän nopeasti löytyi rutiini, joka vieläpä piti. Ennen saatoin herkutella päivittäin, koska kotoa löytyy aina jotain pientä hyvää naposteltavaa ja parikin kertaa viikossa tuli sorruttua johonkin helppoon ruokaan. Ei hyvä, mutta kaksi viikkoa sitten tähän kaikkeen tuli muutos!

Ajatus terveellisemmästä elämästä on pyörinyt päässäni jo parin vuoden ajan, mutta jotenkin siihen on ollut vaikea tarttua kiinni. Jostain syystä nyt vasta pääsin ajatuksia pidemmälle ja konkreettisesti toteuttamaan sitä mistä olen jo pitkään haaveillut. Tosin salille meno edelleenkin tökkii, mutta ruokavalion muutos on todella suuri harppaus eteenpäin.

Totesin, että parasta olisi herkutella vain viikonloppuisin, mutta hyvällä syyllä saa arkisinkin syödä kakkupalan tai pienen määrän jotain herkkua. Esimerkiksi jos joku tarjoaa sinulle suklaata, en kieltäydy tai jos menee leffaan, niin elokuvaevääksi ei tarvitse ottaa kirsikkatomaatteja. Nämä kaksi viikkoa on mennyt herkuttelujen suhteen todella hienosti. En olisi todellakaan uskonut, että tästä tulisi näin helppoa, koska olen pitkään ollut, tai ainakin kuvitellut olevani, sokerikoukussa. Viime ja tänä viikonloppuna olen syönyt pari palaa pizzaa ja hieman suklaata vasta sunnuntaina eikä kumpaakaan ole tullut mitään himoa, vaan tosiaankin parin palan jälkeen minulle riittää. Sellaisen huomion olen tehnyt, että pitkien työpäivien jälkeen ja väsyneenä himo kaikkeen epäterveelliseen on suuri! Mikä tahansa mäkkiruuasta irttareihin maistuisi ja kaupassa työskentely ei helpota himoa yhtään. Onneksi en ole sortunut, vaan olen aina keksinyt jotain muuta syötävää.

Kotiruokaa olen tehnyt ahkerasti ja uusia ohjeita etsin koko ajan innolla. Arto ei ole kokeiluistani ja ajatuksistani yhtä innoissaan kuin minä eikä suostu edes maistamaan kokkailujani, mutta eipä tuo ole minulta pois. Pitkän tauon jälkeen olen myös innostunut smoothieista, joita teen itselleni aamuisin. Minua snapchatissa seuraavat saavat melkein joka aamu nauttia snäpeistä, joissa on kuvattuna aamuinen smoothieni sekä listattuna sen raaka-aineet. Smoothiet on niin hyviä, täyttäviä ja raaka-aineita vaihtelemalla joka päivä saa nautittavaksi aivan uudenlaisen smoothien.

Olen todella innoissani, koska kaikki on lähtenyt niin hienosti käyntiin! Vielä kun urheilua kohtaan löytäisin sen saman innon, jota minulla on joskus ollut, niin kaikki olisi hienosti, mutta kuten jo sanoin, niin tämä kaikki on jo suuri harppaus eteenpäin. Eteenpäin minua myös työntää se fakta, että jo pelkällä ruokavaliomuutoksella esim vyötäröni on kaventunut pari senttiä ja voitte vaan kuvitella kuinka intopiukeana olen siitä :D

Hei, jos sinulla on jotain huippuja kasvisruokareseptejä tai jotain muita hyviä vinkkejä, koskien ihan mitä tahansa liittyen terveelliseen elämään, niin kertokaa toki! 
-Ellanoora

4 kommenttia :

 1. Mikä sun nimimerkki on snäpissä?

  VastaaPoista
 2. Mulla on niin samat ajatukset kuin sulla! Tässä koitetaan vähän terveellistää ruokatottumuksia ja elämäntapoja itsekin :) tsemppiä sulle ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa kuulla! Tsemppiä myös sulle :) ❤

   Poista