torstai 12. maaliskuuta 2015

Polar Loop aktiivisuusranneke

Välillä minut saadaan hyvinkin nopeasti höynäytettyä mukaan uusimpiin hömpötyksiin eli myönnän joutuvani aika usein mainostuksen uhriksi. Tällä kertaa olin muutaman minuutin mainospuheen jälkeen aivan myyty Polar Loop -aktiivisuusrannekkeen hyödyllisyydestä ja onneksi vielä näin melkein kahden viikon käytön jälkeen olen ehdottomasti samaa mieltä!

Olen aina pohtinut, että olisi mielenkiintoista hommata askelmittari ja katsoa, että kuinka paljon sitä tuleekaan köpöteltyä askeleita päivässä, mutta tämä on jäänyt vain ajatustasolle. Arton täti oli hommanut aktiivisuusrannekkeen ja esitteli innoissaan uutta ostostaan ja olin samantien aivan myyty tälle kapistukselle. Ei muuta kuin lähetin Arton seuraavana päivänä kauppaan ostamaan minulle omaa ranneketta ja illalla sitten sainkin oman aktiivisuusrannekkeen käteen ja innolla aloin seuraamaan omaa liikkumistani.


Pakko todeta, että tuo on todella kätevä sekä hyödyllinen masiina! Aktiivisuusranneke kertoo kellonajan, päivän askeleet,  perusaineenvaihdunnassa ja päivän liikkumisissa kulutetut kalorit sekä kuinka paljon tulisi liikkua, jotta pääsisi päivän tavoitteeseen. Kun otat rannekkeen käyttöön, valitset oman "kuntotason", jonka mukaan sitten määräytyy tuo aktiivisuustavoite päivälle. Näitä tasoja oli kolme ja itse valitsin tason kaksi, mutta ainakaan itsellä tuo tavoite ei ihan helpolla tule täyteen! Niinä päivinä, kun tavoite on tullut täyteen, niin olen seissyt töissä hieman enemmän tai ollut muuten normaalia enemmän liikkeessä, olen tehnyt Olivian kanssa joko yhden pitkän lenkin tai kaksi peruslenkkiä sekä käynyt salilla tekemässä kunnon treenin, eli hommia joutuu tekemään. Rannekkeesta näkee, että kuinka kauan on oltava aktiivinen matalalla (up), keskimääräisellä (walk) tai korkealla (jog) tasolla, jotta tavoite täyttyy. Jos esimerkiksi jog -kohta kertoo minulle, että vielä 10 minuuttia pitäisi liikkua, niin lähden mielelläni tekemään iltalenkin Olivian kanssa, koska se on ihan mahatva fiilis, kun saa päivän tavoitteen täyteen!

Rannekkeen tiedot tyhjennän päivittäin puhelimessa olevaan sovellukseen, johon olen myöskin todella koukuttunut, koska sieltä näkee mm. kuinka monta tuntia päivästä on ollut aktiivinen sekä kuinka monta tuntia on nukkunut ja kuinka monta tuntia unesta on levollista ja kuinka monta tuntia levotonta unta. Ihan mahtavaa (välillä myös hieman pelottavaa) saada vertailla päivän tuloksia ja katsella miten viime yönä on tullut nukuttua.


Tässä sovelluksesta napattu muutamat screnshotit. Nämä ei ole samalta päivältä, mutta saatte varmasti idean eri toiminnoista! Näköjään olen valikoinut tähän erittäin hyvät päivät, ku esimerkiksi viime sunnuntaina taisin olla aktiivinen huimat neljä tuntia ja huonoimpana yönä levollista unta on ollut vain reilut viiisi tuntia.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen aktiivisuusrannekkeeseen, koska se tekee tehtävänsä ja kannustaa minua liikkumaan hieman enemmän. Muutenkin tavoitteenani olisi parantaa yleiskuntoa sekä päästä jonkinnäköiseen kesäkuntoon (vihaan tätä sanaa, mutta kumminkin) ja ranneke kyllä tukee minua tässä tavoitteessa, varsinkin, kun 55 minuutin istumisen jälkeen ranneke kehottaa liikkumaan tai sovellukseen tulee passiivisuusmerkintä! Minusta on mukava seurata askeleita sekä unta ja ties kuinka monta kertaa päivässä tarkistan rannekkeesta, että kuinka paljon tulisi vielä liikkua, että tavoite täyttyy. Tämä laite saa minulta kyllä täydet pisteet ja lämpimästi voin suositella jokaiselle! Töissä on myös hauskaa, kun lapset kyselevät, että kuinka paljon olen kävellyt tai kuinka paljon pitää vielä liikkua, vaikka heille en ole mitään mainiospuheita pitänyt, toisin kuin kaikille muille tätä ranneketta mainostan intopiukena! :D
-Ellanoora

14 kommenttia :

 1. Siis nukutko tuo ranneke kädessä vai miten noi unet määräytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on koko ajan kädessäni paitsi tietenkin latautumisen aikana. Ranneke pitää noin kolmen päivän välein ladata ja muuten on sitten aina kädessäni. Ihan suihkussa käydessä ja nukkuessa :)

   Poista
 2. Mä olen kans käyttänyt samaista Polarin ranneketta joulusta lähtien ja on kyllä aivan loistava kapistus! En aiemmin saanut itseäni liikkeelle millään, mutta tuon rannekkeen avulla on liikunta- ja kunnossapysymismotivaatio noussut ennennäkemättömällä tavalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla sun kokemuksia ja varsinkin, että auttaa suakin jaksamaan liikkumaan! :)

   Poista
 3. Mun siskollani on ehkä sama ranneke, kätevä! Tuo varmasti antaa lisää motivaatiota kuten ylemmässäkin kommassa mainitaan:) Itse en oo miettinyt että tuollaisen hankkisin, mutta oishan tuo tarkemmin ajateltuna aika mielenkiintoinen ja hyödyllinen vehje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu antaa hurjasti motivaatiota! Esimerkiksi kun makoilee sohvalla ja ranneke kertoo että olisi liikuttava, niin kyllä silloin nousen mielelläni hetkeksi verryttelemään. Jos yhtään mietityttää tai kiinnostaa, niin suosittelen hommaamaan! :)

   Poista
 4. Mua on jo kauan kiinnostanut tuollainen ranneke! Mitä toi sun oma maksoi, jos saa udella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prismassa maksoi 70 e ja Gigantissa hintaa taitaa olla 65 euroa :)

   Poista
 5. Apuaaa mä oon oikeen vältelly aktiivisuusrannekkeita ja mainoksia, koska tiesin, että juuri tähän sorrun! (oon täysin mainoksen ja uusien tuotteiden uhri tosiaan..) Tää vaikuttaa kyllä oikeastikkin niin hyödylliseltä, että ehkäpä mun nyt sittenkin pitää tällanen ostaa.. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kuulostaa tutulta! :D Mutta lämmöllä suosittelen tätä, ei ole pahaa sanottavaa ja on todella hyödyllinen :)

   Poista
 6. Mulla on ollu Fitbit merkkinen askelmittari, joka on kyllä kans jo kannustanu liikumaa, mutta kiinnostaisi hankkia ihan tommonen rannekekin. hmmmh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kuulostaa hyvältä! Tottakai pelkkä askelmittarikin on varmasti hyvä, mutta ranneke on hieman monipuolisempi. Tätä mallia voin lämpimästi suositella :)

   Poista
 7. Hei! Kauanko sulla kestää ladata toi laite?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kovinkaan kauaa! En osaa tarkkaa aikaa sanoa, mutta veikkaan, että se on tunnissa tai parissa latautunut :)

   Poista